Fotbal international

Primul jucător care renunță la fotbal până la apariția vaccinului pentru coronavirus. „Viața mea și a familiei trebuie să fie în siguranță”

07.05.2020 | 21:07
Primul jucator care renunta la fotbal pana la aparitia vaccinului pentru coronavirus Viata mea si a familiei trebuie sa fie in siguranta
ADVERTISEMENT

Avem și primul jucător care s-a hotărât să renunțe la fotbal până la apariția vaccinului pentru coronavirus. Este vorba despre Fali, fundașul echipei de ligă a doua din Spania, Cadiz.

E dispus să renunțe la toate drepturile bănești

Acesta refuză să se prezinte la antrenamente și este dispus să renunțe la toate drepturile salariale, pentru că este preocupat de sănătatea sa și a familiei.

ADVERTISEMENT

Fali este unul dintre cei mai importanți jucători de la Cadiz, cu 24 de prezențe în acest campionat în care formația din Insulele Canare se bate cu mari șanse la promovare.

Spune că și alți jucători se tem pentru viețile lor

„Nu intenționez să joc fotbal și nu voi cere salarii pentru că sunt un jucător care are  principii corecte. Nu voi cere să mă plătească clubul, pentru că nu ar fi normal acest lucru. Cel mai important este sănătatea mea și cea a fiicelor mele.”

ADVERTISEMENT

„Nu voi numi pe nimeni, dar vă spun sigur că sunt și alți jucători care se tem să joace și ei, mi-au spus acest lucru, dar nu au avut curajul să ia decizia mea.”

Când va apărea vaccinul va reveni la fotbal

„Am ceva bani economisiți,  iar dacă trebuie să-mi găsesc un alt loc de muncă, voi face acest lucru – dar nu vreau să mă expun nici eu, nici familia mea.”

ADVERTISEMENT

„Fotbaliștii arată ca niște supereroi, dar suntem doar oameni și acum am de gând să aștept. Când va ieși vaccinul atunci cu siguranță îmi voi dori să mă reîntorc la fotbal”.

Încep antrenamentele la nivelul primelor două ligi

În Spania, s-a aprobat reluarea antrenamentelor, dar fiecare echipă va putea face acest lucru abia după ce va primi rezultatele testelor efectuate de fiecare jucător în parte.

ADVERTISEMENT

Însă nu s-a stabilit nicio dată când ar putea fi reluat sezonul la nivelul primelor două eșaloane, în timp ce la liga a treia sunt discuții pentru obținerea aprobării de a se juca barajele de promovare în al doilea eșalon.

ADVERTISEMENT