Fotbal intern

Primul jucător de la Astra care pleacă în iarnă! Este dorit de o echipă de play-off. EXCLUSIV

16.12.2019 | 19:32
Primul jucator de la Astra care pleaca in iarna Este dorit de o echipa de playoff EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Astra Giurgiu are un parcurs fabulos în această perioadă a anului. Echipa lui Bogdan Andone câștigase ultimele 8 meciuri consecutive din Casa Pariurilor Liga 1 înainte de meciul cu CFR şi era lider, având două puncte în plus faţă de clujeni. FANATIK a aflat că primul jucător care are şanse mari să plece de la Astra în iarnă este Florentin Matei.

Primul jucător de la Astra care pleacă în iarnă! Matei, dorit de Iordănescu la Mediaş

Cel poreclit pe vremuri de Gigi Becali “Messi de România” şi-a pierdut locul de titular în echipa lui Bogdan Andone. Matei a fost “uitat” pe bancă în două din ultimele trei meciuri ale Astrei, după ce la începutul sezonului a jucat meci de meci la giurgiuveni.

ADVERTISEMENT

Florentin Matei a fost lăsat liber de Gigi Becali în această vară şi a ales să semneze cu Astra Giurgiu, fiind convins de salariul de 10.000 de euro oferit de Ioan Niculae. Din informaţiile FANATIK, Matei este nemulţumit de statutul său de la Astra, iar restanţele financiare de la club l-au convins să îşi caute echipă din iarnă.

Gaz Metan Mediaş poate fi următoarea destinaţie a lui Matei, Edi Iordănescu insistând pentru transferul jucătorului încă din vară de când a fost jucător liber. Atunci, “Messi de România” a ales să semneze cu Astra Giurgiu pe un salariu superior, însă ar putea fi tentat de oferta medieşenilor.

ADVERTISEMENT

Singurul impediment în calea mutării: salariul fotbalistului! Acceptă mai puţini bani?

Singurul impediment care ar putea interveni în cazul unei mutări ar fi salariul fotbalistului. Florentin Matei are 10.000 de euro pe lună la Astra, iar ca să ajungă la Gaz Metan ar trebui să accepte o diminuare a contractului şi să se mulţumească cu o leafă de 6-7.000 de euro pe lună.

Florentin Matei şi Edi Iordănescu au colaborat foarte bine în sezonul 2017-2018 la Gaz Metan Mediaş. De altfel, după ce Iordănescu şi-a reziliat contractul cu Astra, Matei l-a lăudat pe tehnician după o victorie cu U Craiova în play-off:

ADVERTISEMENT

“Edi Iordanescu a făcut o muncă foarte frumoasă aici, a reuşit să facă performanţă cu această echipă. Locul 4 ar fi un vis frumos, ca să zic aşa, pentru echipa asta”, au fost cuvintele lui Matei la adresa antrenorului.

Matei a revenit în fotbalul românesc la FCSB! Dezamăgire uriaşă la roş-albaştrii

De altfel, Iordănescu ar fi principalul atu al lui Gaz Metan în realizarea acestui transfer. Jucătorul şi antrenorul au o relaţie foarte bună, însă rămâne de văzut dacă Matei va accepta un contract mai mic.

ADVERTISEMENT

Florentin Matei a revenit în fotbalul românesc în iarna anului trecut când a acceptat oferta lui Gigi Becali de semna cu FCSB. Pentru mijlocaş, perioada petrecută la roş-albaştrii a fost o dezamăgire, în condiţiile în care a prins doar 6 meciuri la vicecampioană.

  • 2 pase de gol are Florentin Matei în cele 12 meciuri din Casa Pariurilor Liga 1 jucate în acest sezon
  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Florentin Matei

 

ADVERTISEMENT