Fotbal international

Primul jucător transferat de Mircea Lucescu la noua sa echipă: ”Unul dintre cei mai buni pe postul său”

10.08.2020 | 19:59
Primul jucator transferat de Mircea Lucescu la noua sa echipa Unul dintre cei mai buni pe postul sau
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev noua formație antrenată de Mircea Lucescu l-a adus pe fundașul stânga Volodymyr Kostevych (27 de ani), de la clubul polonez Lech Poznan.

Jucătorul și-a pus deja semnătura pe contractul valabil 3 stagiuni, dar va veni la echipa lui Mircea Lucescu în ianuarie 2021, ca fotbalist liber de contract.

ADVERTISEMENT

Jucătorul ucrainean va sta în Polonia să-și termine contractul cu Lech, echipă împreună cu care a reușit să termine pe locul doi campionatul.

Jucătorul a fost crescut de o echipă din Ucraina

Volodymyr Kostevych a fost format la echipa din Ucraina Karpaty. Aici a evoluat în 85 de jocuri și a dat patru goluri în primul eșalon. În 2017, apărătorul a plecat la Lech Poznan în schimbul a 300.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon, fostul internațional sub 21 de ani a jucat în 32 de partide, a marcat un gol și a dat șase pase decisive.

”Din 2017, Volodymyr evoluează în campionatul Poloniei, acolo unde a devenit unul dintre cei mai buni pe postul său”, este scris pe site-ul oficial al lui Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT

1 milion de euro valorează noul jucător adus de Lucescu

La un milion de euro este cotat pe site-urile de specialitate fotbalistul. Antrenorul român al lui Dinamo a dat startul pregătirilor pentru noul sezon.

Echipa din Ucraina a jucat vineri primul meci amical din această vară, contra echipei Veres Rivne (liga a treia din Ucraina), scor 3-0.

ADVERTISEMENT

Reușitele meciului au fost semnate de danezul Mikkel Duelund (minutul 6), ucraineanul Vladyslav Supryaga (minutul 16) și urugayanul Carlos de Pena (52).

Primul meci oficial al lui Mircea Lucescu pe banca lui Dinamo Kiev va fi pe 25 august în Supercupa Ucrainei. Oponenta echipei sale va fi însăși Șahtior Donețk, club la care Lucescu a stat 12 ani. Dinamo Kiev va lua startul și în Liga Campionilor. Echipa lui Mircea Lucescu este calificată în turul trei preliminar.

ADVERTISEMENT
Tags: