News

Primul județ din România care a terminat recensământul populației, cu cinci zile înainte de termenul limită: „Povestea succesului este simplă”

Recensământul din județul Botoșani, un succes, cu cinci zile înainte de termenul final acordat de autorități pentru finalizarea procesului de recenzie a populației și locuințelor.
12.07.2022 | 23:58
Primul judet din Romania care a terminat recensamantul populatiei cu cinci zile inainte de termenul limita Povestea succesului este simpla
Primul județ din România care a terminat recensământul populației. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Recensământul din județul Botoșani a fost terminat mai devreme cu cinci zile decât termenul limită. Iată ce spun autoritățile despre succesul lor.

Recensământul din județul Botoșani, un succes

Recensământul Populației și Locuințelor a fost deja încheiat în Botoșani, județul care a uimit și la etapa de autorecenzare.

ADVERTISEMENT

Valentin Popa, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Botoșani, a fost cel care a dat această veste, conform știripesurse.ro.

Succesul de la Botoșani în ceea ce privește Recensământul național din 2022 a fost datorat muncii de echipă și colaborării între instituții.

ADVERTISEMENT

Astfel, angajații de la Direcția Județeană de Statistică au colaborat cu recenzorii din teritoriu și cu primarii.

De asemenea, și președintele Consiliului Județean Botoșani a colaborat cu toți aceștia, la fel și prefectul, ajungându-se la rezultatul terminării recenziilor înainte de vreme.

ADVERTISEMENT

„Povestea succesului de la Botoșani este simplă. Muncă și colaborare! Muncă a colegilor din Direcția Județeană de Statistică, muncă în teritoriu, muncă alături de primari și colaborare totală cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici și cu prefectul județului, Sorin Cornilă”, a spus el, pentru sursa citată anterior.

Care este secretul din spatele succesului de la Botoșani

Conform lui Valentin Popa, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Botoșani, colaboratorii pentru Recensământul 2022 se întâlneau zilnic, iar un rol important pentru acest succes a fost și faptul că au înțeles cât de important este recensământul populației pentru viitorul județului și pentru dezvoltarea comunităților locale.

ADVERTISEMENT

„Ne întâlneam zilnic și au conștientizat că datele de la recensământ vor determina viitorii 10 ani ai județului și vor fi definitorii pentru comunitățile locale.

Un cuvânt important l-au avut primarii tuturor localităților. Și aceștia au înțeles cât de important este recensământul pentru comunitățile lor și că timp de 10 ani nu se va mai modifica nimic”, a spus acesta.

Valentin Popa a mai dezvăluit și că în cazul celor care i-au respins pe recenzori s-a cerut ajutorul Poliției Locale, dar nu au fost date amenzi.

ADVERTISEMENT
Tags: