Sport

Primul meci de fotbal jucat în Ucraina de la startul războiului! Un fost jucător din Liga 1 a fost pe teren. Video

În plin război, mai mulţi foşti fotbalişti din Ucraina au reuşit să joace un meci amical, primul de când a început invazia ruşilor, pe un teren al unei şcoli din Kiev.
07.04.2022 | 21:00
Primul meci de fotbal jucat in Ucraina de la startul razboiului Un fost jucator din Liga 1 a fost pe teren Video
Mai mulţi foşti jucători au intrat pe teren în primul meci jucat în Ucraina de la începutul războiului
ADVERTISEMENT

De pe 24 februarie, viaţa ucrainenilor a fost schimbată total după invazia ruşilor. Toate activităţile obişnuite s-au oprit, iar armele au început să facă legea. Printre cei care s-au înrolat în armată s-au numărat şi sportivi. După mai bine de o lună de la startul războiului, mai mulţi foşti fotbalişti s-au întâlnit şi au jucat un meci amical în Kiev.

Kiev, locul unde s-a jucat primul meci de fotbal din Ucraina, după startul războiului

Ucrainenii au reuşit să elibereze localităţile din jurul Kievului, astfel că locuitorii capitalei Ucrainei pot răsufla liniştiţi, cel puţin pentru moment. Aşa a fost posibil şi un meci amical, primul de la startul războiului, iar pe teren s-a aflat şi Artem Milevski, care a jucat în Liga 1, în 2016, la Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Foştii fotbaliştii s-au întâlnit pe terenul de fotbal al unei şcoli din Obolon, o suburbie a Kievului, locul unde a învăţat Dmitri Gordon, un cunoscut jurnalist din Ucraina. La finalul partidei, Artem Milveski şi Oleksandr Aliev s-au fotografiat împreună, după ce au avut câteva contre pe reţelele de socializare.

Pe teren, pe lângă cei doi, s-au mai aflat Viktor Leonenko (internaţional ucrainean între 1992 şi 1996), Volodimir Bessonov (vicecampion european cu URSS în 1988) şi Andri Bohdanov (jucătorul lui Kolos Kovalivka), care au evoluat în echipa stelelor fotbalului ucrainean.

ADVERTISEMENT

Adversari au fost câţiva jucători din Obolon, dar şi locuitori ai suburbiei care au ajutat Armata Ucrainei de la începutul războiului sau au participat în acţiuni umanitare.

Volodimir Bessonov s-a înrolat în armată

Volodimir Bessonov a împlinit 64 de ani pe 5 martie şi şi-a sărbătorit ziua în armată, după ce s-a înrolat în primele orele de război. Fostul mare fotbalist a avut şi un mesaj dur pentru invadatorii ruşi. “Rusia, tu vii la noi în calitate de eliberatoare? Ai ajuns în Iad!”, a transmis campionul european din 1988 printr-un mesaj video.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Volodimir Bessonov a jucat pentru Dinamo Kiev (1976-1990) şi Maccabi Haifa (1990-1991). Alături de formaţia din capitala Ucrainei, fostul fundaş a câştigat Cupa Cupelor în 1986, iar un an mai târziu a fost pe teren în finala Supercupei Europei, când Steaua s-a impus cu 1-0, în calitate de căpitan al formaţiei sovietice.

Pentru naţionala URSS, Volodimir Bessonov a jucat 79 de meciuri în perioada 1977-1990 şi a câştigat medalia de argint la EURO 1988 şi aurul la Jocurile Olimpice de la Seul, din acelaşi an.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev U19, singura reprezentantă a Ucrainei în cupele europene, a fost eliminată

Joi, pe stadionul “Giuleşti”, Dinamo Kiev U19 a jucat meciul cu Sporting Lisabona U19, în optimile de finală din UEFA Youth League. Portughezii s-au impus cu 2-1 şi au obţinut calificarea în sferturile de finală.

Până în vară, când naţionala Ucrainei ar trebuit să joacă barajul pentru calificarea la CM 2022, fotbaliştii ucraineni de la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk se pregătesc pentru o serie de meciuri amicale, prin care vor fi strânşi bani pentru ajutorarea refugiaţilor.

ADVERTISEMENT