Sport

Primul meci în care VAR dă rateuri! Ce nu s-a văzut în FCSB – U Cluj 1-1, meciul cu cea mai mare asistenţă din prima etapă a SuperLigii

FCSB a încheiat la egalitate, 1-1, meciul cu U Cluj. A fost confruntarea cu cel mai mare număr de fani din prima etapă a SuperLigii, una în care VAR a dat primele rateuri, iar suporterii adverşi au sărit la bătaie.
17.07.2022 | 23:32
Primul meci in care VAR da rateuri Ce nu sa vazut in FCSB  U Cluj 11 meciul cu cea mai mare asistenta din prima etapa a SuperLigii
FCSB, a debutat în noul sezon al SuperLigii, pe teren propriu cu U Cluj. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB şi U Cluj au încheiat la egalitate, scor 1-1, în prima etapă a SuperLigii. Roş-albaştrii nu au reuşit să se impună, la capătul unui meci în care sistemul VAR a fost pus la încercare şi chiar a dat primele rateuri.

FCSB – U Cluj, cu peste 19.000 de oameni în tribune! În peluza oaspete au fost prezenţi şi ultraşi de la Dinamo

Peste 19.000 de oameni au venit dumincă seara pe Arena Națională pentru a vedea debutul celor de la FCSB în noul sezon din SuperLiga. Peluza Nord a fost la înălțime, cu suporterii roș-albaștrilor ocupând inelul inferior al peluzei dinspre Bulevardul Basarabia.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, U Cluj a fost susținută de 300 de fani, printre ei fiind și câțiva “frați” din peluza Cătălin Hîldan. Chiar dacă “Şepcile Roşii” au retrogradat Dinamo în această vară, relaţiile dintre cele două galerii au rămas strânse, aşa cum au şi promis, de altfel, înaintea barajului.

Peluza celor de la FCSB, în meciul cu U Cluj. Sursa foto: Fanatik
Peluza celor de la FCSB, în meciul cu U Cluj. Sursa foto: Fanatik
Peluza celor de la U Cluj
Peluza celor de la U Cluj

FCSB, ironii la adresa rivalilor: “De frăţiori iar aţi scăpat, în Liga 2 i-aţi cazat!”

Înaintea meciului dintre FCSB şi U Cluj, în tribune a fost un duel între FCSB şi… Dinamo. Apropierea clujenilor de rivalii din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost taxată de Peluza Nord, care nu a ratat prilejul ironiilor, pe unul dintre bannere fiind scris: “De frăţiori iar aţi scăpat, în Liga 2 i-aţi cazat!”.

ADVERTISEMENT
Banner-ul de la Peluza Nord
Banner-ul de la Peluza Nord

Tabela de marcaj de pe Arena Naţională a avut probleme înaintea meciului, ce-i drept n-a fost schimbată până acum, spre deosebire de gazon. Meciul a început cu câteva minute întârziere, cu o echipă U Cluj cu mult tupeu în ofensivă.

VAR pus la treabă! A fost folosit de trei ori în prima repriză. Primele rateuri pentru arbitrajul video

Echipa lui Petrea a început să preseze adversarul din minutul 10 încolo. Paul Pârvulescu a reuşit să salveze un gol ca şi făcut, trimiţând în corner mingea care aştepta să fie reluată în plasă de Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Golul avea să vină în poarta adversă. Tescan a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Alex Chipciu şi a ricoşat în poartă. Numai că, a intervenit VAR-ul, care a semnalat un henţ la Alex Chipciu şi golul a fost anulat.

Bucuria celor de la U Cluj înainte ca golul să fie anulat. Sursa foto: Fanatik
Bucuria celor de la U Cluj înainte ca golul să fie anulat. Sursa foto: Fanatik

U Cluj a dat lovitura în finalul primei părţi! Adrian Bălan l-a executat pe Târnovanu

Încă o dată arbitrajul video s-a dovedit a fi decisiv în prima etapă, după finalul cu cântec de la CFR Cluj – Rapid 1-0. În minutul 33 a venit rândul FCSB-ului să marcheze prin Florin Tănase, însă şi această reuşită avea să fie anulată pe motiv de offside.

ADVERTISEMENT

Asistentul a ridicat fanionul, decizie care avea să fie confirmată şi de arbitrajul video. U Cluj a dat lovitura în minutul 45+4 prin Adrian Bălan, care a reluat nestingherit din cinci metri în poarta lui Târnovanu.

În prima repriză, VAR a intervenit de patru ori la faze litigioase, însă în continuare există controverse. Romario Pires a făcut henţ în careu în minutul 41, însă arbitrul a lăsat jocul să continue după ce faza a fost verificată de arbitrii din camera VAR.

Henţul comis de Romario Pires, nesancţionat de VAR
Henţul comis de Romario Pires, nesancţionat de VAR

Fanii oaspeţilor au sărit la bătaie în pauza meciului! Jandarmii au intervenit rapid

În pauză, spiritele s-au încins în peluza oaspeţilor. Câţiva zeci de ultraşi au vrut să iasă din sector şi să sară la bătaie cu fanii FCSB de la tribuna a doua. Iniţiativa războinică a ultraşilor a fost înăbuşită de jandarmi, care au intervenit imediat.

Fanii oaspeţilor au sărit la bătaie. Sursa foto: Fanatik
Fanii oaspeţilor au sărit la bătaie. Sursa foto: Fanatik

Florin Tănase a scos penalty în debutul părţii secunde! Decarul l-a executat pe Gorcea

În minutul 53, Florin Tănase a scăpat singur în dreapta careului, a săltat mingea peste portar şi a fost acroşat de Gorcea. Marian Barbu a arătat punctul cu var fără să mai apeleze la VAR.

Tot decarul celor de la FCSB a executat şi penalty-ul, reuşind să marcheze fără nicio emoţie. Golgheterul din ultimii doi ani ai SuperLigii a început cu dreptul noua stagiune, reuşind să aducă egalarea într-un moment dificil.

Florin Tănase, după golul egalizator
Florin Tănase, după golul egalizator. Sursa: Fanatik

Vali Creţu, şir de greşeli în final de meci!

Valentin Creţu a fost la un pas să o comită în minutul 67 când a trimis greşit o pasă cu capul la portar. Până la urmă, Târnovanu a reuşit să rezolve faza, cu preţul unei accidentări. După gol, jucătorii lui Petrea nu au mai reuşit să îşi creeze ocazii mari.

Alex Chipciu a fost la un pas să readucă “şepcile roşii” în avantaj, la o fază în care acelaşi Vali Creţu l-a scăpat din marcaj. Mingea trimisă de fostul jucător stelist a trecut puţin pe lângă poartă.

FCSB a apăsat pedala în final de meci! Stoica a trecut pe lângă golul victoriei

Ianis Stoica a ratat o ocazie uriaşă în minutul 82, însă Gorcea şi-a spălat păcatele de la penalty şi a respins mingea în bară, care apoi a ieşit în corner. Atacantul roş-albaştrilor nu a reuşit să trimită mai bine.

Două minute mai târziu, roş-albaştrii au reuşit cea mai cursivă acţiune a meciului, un triunghi de pase între Tănase, Mamut şi Ianis Stoica, însă ultimului i-a lipsit puţin să reia în poartă pasa decarului.

Ocaziile ratate de Stoica i-au costat două puncte pe cei de la FCSB. Echipa lui Toni Petrea începe cu stângul sezonul, doar 1-1 acasă împotriva nou-promovatei U Cluj. Pentru a rupe blestemul pe plan intern, roş-albaştrii au mult de muncă.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,93 este cota pentru „1 solist sau peste 2,5 goluri” la Saburtalo Tbilisi – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT