Fotbal intern

Primul meci pentru brigada lui Hațegan, după momentul Paris. Cum s-au descurcat la U Craiova – FCSB 0-2

18.12.2020 | 22:24
Primul meci pentru brigada lui Hategan dupa momentul Paris Cum sau descurcat la U Craiova  FCSB 02
ADVERTISEMENT

În ciuda anchetei pornite de UEFA în urma scandalului de rasism de la Paris, Ovidiu Hațegan și brigada sa au fost desemnați să oficieze cel mai important meci al etapei 14 din Liga 1, U Craiova – FCSB 0-2.

Singurul absent dintre cei patru fluierași care au fost implicați în duelul Paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir întrerupt în minutul 14 a fost Sebastian Colțescu. Acesta a fost suspendat timp de trei etape după meciul FCSB – UTA 3-0.

ADVERTISEMENT

În locul lui Sebastian Colțescu, arbitru de rezervă a fost Cătălin Popa. În schimb, au fost prezenți la cele două tușe atât Octavian Șovre, cât și Sebastian Gheorghe.

U Craiova – FCSB, primul meci pentru brigada lui Hațegan, după momentul Paris. A lipsit doar Sebastian Colțescu

Meciul U Craiova – FCSB se anunța a fi cel mai important meci al etapei a 14-a din Liga 1. Cu o victorie, FCSB ar fi trecut pe primul loc, în vreme ce oltenii aveam nevoie de cel puțin un egal pentru a-și proteja fotoliul de lider. Așadar, miza partidei din Bănie a fost una uriașă. Decizia CCA de a-i trimite la Craiova pe arbitrii aflați în ultimele nouă zile sub presiunea scandalului din Liga Campionilor a fost una surprinzătoare. Pe de altă parte, Ovidiu Hațegan rămâne cel mai bine cotat arbitru român, astfel că cel puțin în teorie, era cel mai potrivit om pentru un astfel de duel.

ADVERTISEMENT

Hațegan a putut beneficia și de ajutorul tușierilor Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. FANATIK a analizat în detaliu întâmplările de pe Parc des Princes și a descoperit că Șovre a fost cel care a folosit pentru prima oară sintagma „ăla negru” la adresa lui Pierre Webo. Cu toate acestea, Hațegan continuă să aibă încredere în arbitrul orădean.

Singurul absent dintre cei patru arbitri români prezenți la Paris pentru PSG – Istanbul Bașakșehir a fost Sebastian Colțescu. „Rezerva” lui Hațegan din Liga Campionilor nu a putut fi parte din brigada de la U Craiova – FCSB din cauza unei suspendări de trei etape, pe care a primit-o după meciul FCSB – UTA 3-0.

ADVERTISEMENT

Cum s-au descurcat Hațegan, Șovre și Gheorghe

Duelul dintre U Craiova și FCSB a fost unul dintre cele mai tari meciuri jucate în finalul anului 2020 în Liga 1. După ce au fost învinși cu 2-0 pe terenul lui CFR Cluj și l-au pierdut pe Andrei Miron, roș-albaștrii au mers la Craiova pentru a-și recâștiga fotoliul de lider. Și au și reușit, după ce s-au impus cu 2-0. Miza meciului s-a simțit încă din primele minute. Cele două echipe au apelat la câteva faulturi foarte dure.

Ovidiu Hațegan a gestionat foarte bine situația și nu s-a grăbit să scoată cartonașul galben din buzunar. Singurul avertizat în prima repriză a fost Marius Constantin, fundașul central al oltenilor. Asta deși au existat cel puțin alte două intrări dure care ar fi putut fi sancționate. Dar Hațegan a ținut bine sub control jucătorii și a reușit să nu îi irite mai mult decât ar fi fost cazul. El a lăsat de câteva ori avantaj într-un mod extrem de inspirat. Tot în prima repriză s-a remarcat și tușierul Sebastian Gheorghe, care a judecat foarte bine fazele din atacul FCSB-ului, inclusiv cea de la golul lui Dennis Man. Atacantul FCSB era scos din offside de Nicușor Bancu, însă pasa decisivă a lui Florinel Coman a fost urmărită și de Florin Tănase. Căpitanul FCSB a avut o poziție ce a părut a fi la limită. Tușierul Gheorghe a ținut, în mod inspirat, fanionul jos. Oricum, reulările TV au demonstrat că atât Tănase cât și marcatorul Man erau scoși din offside de Bancu.

ADVERTISEMENT
Sursă foto: Captură Digisport
Sursă foto: Captură Digisport

Și a doua parte a fost una foarte reușită pentru cei trei arbitri. Octavian Șovre a judecat excelent faza golului de 2-0, când Bălașa l-a scos din offside pe Dennis Man. De asemenea, Hațegan l-a avertizat corect cu cartonaș galben pentru simulare pe Florinel Coman și a continuat să controleze excelent partida, fără să creeze nervozitate. Singura eroare care i s-ar putea imputa lui Hațegan ar fi neacordarea unui al doilea cartonaș galben pentru Marius Constantin, în minutul 85. Constantin ar fi fost, automat, eliminat. Per ansamblu, însă, Hațegan și tușierii săi au gestionat excelent o partidă care ar fi avut potențialul să genereze multe probleme și controverse.

ADVERTISEMENT