News

Primul medic militar confirmat cu coronavirus: ”Riscul este foarte mare. Se lucrează cu pacienți infectați”

12.04.2020 | 00:01
Primul medic militar confirmat cu coronavirus Riscul este foarte mare Se lucreaza cu pacienti infectati
ADVERTISEMENT

Primul medic militar confirmat cu coronavirus la Suceava. În cursul serii de sâmbătă, Ionel Oprea, noul șef al Spitalului Județean de Urgență al unității medicale din Moldova, a confirmat primul cadru sanitar confirmat pozitiv.

Primul medic militar confirmat cu coronavirus: ”Riscul este foarte mare. Se lucrează cu pacienți infectați”

Generalul în rezervă Ionel Oprea, coordonatorul unității medicale din Suceava, instituție militarizată în contextul pandemiei de coronavirus, după o gestionare deficitară a fostului manager, a anunțat primul caz de infectare cu COVID-19 din rândul medicilor militari.

ADVERTISEMENT

Cadrul medical infectat este un medic adus de la Cluj-Napoca și care lucra în această perioadă la Secția de Anestezie Terapie Intensivă.

”Da. Avem un coleg infectat. Nu e nimic anormal. Este secția cu riscul cel mai mare de a te contamina deoarece încărcătura virală e foarte mare. Se lucrează numai cu pacienți infectați”, a declarat generalul Oprea pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a fost depistat pozitiv, medicul a fost transferat de urgență pentru tratament la Cluj. ”De la Cluj a fost detașat și l-am retrimis acolo pentru tratament”, a spus medicul militar din fruntea Spitalului de la Suceava.

Medicul infectat, înlocuit deja cu medici din alte orașe

Medicul infectat cu COVID-19 și contacții lui au fost înlocuiți deja cu alți doctori și asistenți medicali chemați din țară, mai anunță generalul Oprea.

ADVERTISEMENT

Toate cadrele medicale care au lucrat alături de medicul depistat cu coronavirus au fost izolate. ”Aceștia au fost deja înlocuiți cu alți medici și asistenți pe care i-am adus din alte orașe”, a adăugat Ionel Oprea pentru sursa citată.

Spitalul Suceava, militarizat de către Guvern

La începutul lunii aprilie, conducerea Spitalului Județean Suceava a fost preluată de o echipă de medici militari. Pe 2 aprilie, premierul Ludovic Orban a anunțat că managementul Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi asigurat de o echipă de medici militari cu experiență.

ADVERTISEMENT

Din cauza proastei gestionări a crizei coronavirus, Ministerul Sănătății a propus Consiliului Județean Suceava să îl demită pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean, în urma scandalului infectării cadrelor medicale cu coronavirus. Pentru o perioadă, spitalul a fost închis după ce medici și asistente s-au infectat cu coronavirus

ADVERTISEMENT