Sport

Primul nume important care a refuzat banca echipei FC Botoșani, după plecarea lui Marius Croitoru. ”Caută performanță, nu vrea să vină”

FC Botoșani a rămas fără antrenorul Marius Croitoru, iar finanțatorul Valeriu Iftime caută înlocuitor. Patronul moldovenilor a fost deja refuzat de un tehnician cu nume.
07.06.2022 | 19:30
FC Botoșani a rămas fără antrenorul Marius Croitoru, iar finanțatorul Valeriu Iftime caută înlocuitor. Patronul moldovenilor a fost deja refuzat de un tehnician cu nume.
ADVERTISEMENT

Colaborarea dintre antrenorul Marius Croitoru și patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, s-a încheiat abrupt. Deși între cei doi există o relație de prietenie, antrenorul nu a acceptat condițiile finanțatorului.

Lista lui Valeriu Iftime. Primul antrenor care a spus ”pas”

Patronul moldovenilor a dezvăluit că are o listă cu trei antrenori pe care i-ar dori pe banca echipei FC Botoșani. Unul dintre aceștia este fostul selecționer Mirel Rădoi, care însă l-a refuzat pe omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

”Mirel Rădoi aș vrea să fie antrenor la Botoșani, dar el e un tehnician care vrea performanță și nu vrea să vină. Nu am vorbit cu el, am avut doar un schimb de informații”, a spus Iftime, la Digi Sport.

Omul de afaceri a explicat că viitorul antrenor al trupei din nordul Moldovei va trebui să accepte condițiile pe care i le oferă FC Botoșani – un buget mediu și foarte mulți jucători tineri.

ADVERTISEMENT

”Noi avem un statut pe care vreau să-l păstrăm. Avem un buget de 5 milioane, facem spectacol, creștem jucători, vindem jucători. Facem rebranding la club pentru că e nevoie de marketing”, a adăugat Valeriu Iftime.

Viitorul posibil antrenor e ”tobă de carte”

Valeriu Iftime a mai spus că în acest moment a ales să nu ia o decizie în privința noului antrenor, dar că în următoarele ore numele acestuia va fi făcut cunoscut.

ADVERTISEMENT

Patronul moldovenilor este aproape convins de cine va fi urmașul lui Marius Croitoru și spune că viitorul tehnician este unul dintre cei mai ”citiți” din Casa Pariurilor Liga 1. El va veni la Botoșani din postura de secund.

”În momentul acesta, am două variante, chiar trei. Sunt antrenori români. Noul antrenor are licență PRO, este unul dintre cei mai citiți antrenori din România.

ADVERTISEMENT

E la un club, dar nu e antrenor principal. E tobă de fotbal. Cât știu eu și cât m-am informat, eu așa știu. Eu am și fler, eu analizez toate lucrurile la un om cu care vreau să colaborez.

Eram aproape convins că avem antrenor, dar am mai dat telefoane și voi lua o decizie mâine. În acest moment, am aceste nume, dar nu pot să le spun. Mâine (miercuri 8 iunie – n.r.), însă, voi anunța noul antrenor”, a punctat Valeriu Iftime.

Săgeți către Marius Croitoru: ”A crezut că e doar meritul lui”

Finanțatorul celor de la FC Botoșani a refuzat să intre în detaliile care au dus la despărțirea de antrenorul Marius Croitoru, însă nu l-a iertat pe fostul său colaborator.

Valeriu Iftime lasă să se înțeleagă că Marius Croitoru și-a atribuit poate un pic prea mult din meritele echipei. Câteva condiții au fost inacceptabile pentru tehnician.

”Eu am vrut să rămână, i-am oferit toate lucrurile, Botoșani este o rampă de lansare, numai că la un moment dat clubul este club și nu e al lui. Cine vine aici nu stă foarte mult.

Poate Marius crede că e doar meritul lui. Am mai avut asemenea proprietari de drepturi și nu e așa, vorbesc de management, de la scouting, până la pregătirea copiilor.

Am pus niște condiții pe care bănuiam că Marius Croitoru nu le va accepta. El a vrut să plece. Dacă eram în locul lui, de picioare mă legam să rămân”, a spus Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT