News

Primul oraș din Europa în care vor să interzică trolerele. Ce motive a invocat primarul

Turiștii care vizitează una dintre cele mai populare destinații din Croația vor trebui să-și care în brațe trolerele prin centrul istoric
04.06.2023 | 16:55
Primul oras din Europa in care vor sa interzica trolerele Ce motive a invocat primarul
Turiștii care ajung în centrul vechi al orașului nu vor mai avea voie să traga trolerele pe strazi din cauza zgomotului Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

După ce a decis să se opună zgomotului din cafenele, primarul din Dubrovnik continuă să mențină ordinea în centrul orașului. Una dintre noile reguli abordează problema roților – nu mai sunt permise bagajele cu roți în centrul vechi din orașul Dubrovnik.

Orașul Dubrovnik, primul din Europa în care sunt interzise trolerele

Conform noii decizii a primarului, turiștii care se cazează în centrul vechi al orașului Dubrovnik vor trebui să își care în brațe valizele, relatează RTL Danas/Index, citat de Total Croația.

ADVERTISEMENT

Paco, un turist din Mexic, consideră că ideea autorităților orașului Dubrovnik este exagerată. “Nu m-ar deranja dacă cineva mi-ar duce bagajele la hotel, dar să le car în brațe ar fi obositor!”, a declarat mexicanul pentru RTL Danas. Silvio, din Franța, spune că o problemă similară cu roțile la valize există și în țara sa. Când a fost întrebat cum au rezolvat-o, el a răspuns: “Nu au rezolvat-o!”.

Vehiculele electrice livrează alimente și băuturi la cafenelele și restaurantele de pe Stradun. Această veste îi bucură pe miile de locuitori ai celor mai renumite ziduri croate. Este deosebit de semnificativă, deoarece va reduce zgomotul provenit de la baruri și restaurante.

ADVERTISEMENT

“Până în prezent, șase proprietari de restaurante au fost sancționați cu restricții de utilizare a spațiului public timp de șapte zile. Dacă o vor face din nou, vor fi 30 de zile, iar a treia oară va fi permanent.

Cred că măsura va fi eficientă. Ei nu își vor permite să rămână fără venituri pe durata sezonului”, a declarat Marijana Aksić-Vitković, purtător de cuvânt al administrației orașului.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Miro Drašković, directorul Comitetului pentru Turism din Dubrovnik, comentează: ”Aceasta este o tendință globală pe care am observat-o la expoziții și târguri. Toate marile orașe și destinații din întreaga Europă se luptă cu aceeași problemă”.

Întrebarea este dacă aceste măsuri vor fi suficiente pentru a opri turismul excesiv, menținând în același timp atractivitatea orașului Dubrovnik.

ADVERTISEMENT

Unele dintre măsuri îi vor afecta pe proprietarii de animale de companie, care vor trebui să își țină animalele de companie în lesă în permanență. În plus, vizitatorii vor trebui să respecte regulile de plimbare în centrul orașului, inclusiv să poarte tricouri.

ADVERTISEMENT
Tags: