News

Primul oraş din România care intră în carantină. Hotărârea a fost votată în Comitetul local pentru situații de urgență

26.07.2020 | 11:43
Primul oras din Romania care intra in carantina Hotararea a fost votata in Comitetul local pentru situatii de urgenta
ADVERTISEMENT

UPDATE / Oficial! Făget devine primul oraș din România care intră în carnatină după ce Legea carantinării a fost promulgată.  Oraşul Făget şi satele aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică din judeţul Timiş intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ / Primul oraş din România care intră în carantină este Făget. Se întâmplă lucrul acesta după ce chiar autoritățile din județul Timișoara au cerut Comitetului Național pentru Situații de Urgență declararea situației.

ADVERTISEMENT

De precizat că în Făget au fost înregistrate nu mai puțin de 47 de cazuri de coronavirus. Dacă decizia se aprobă, Făget devine primul oraș din țară, carantinat în stare de alertă.

Din cele 47 de cazuri depistate de COVID-19, 8 dintre ele sunt cadre medicale de la spitalul din Făget, cadre care s-au infectat după ce au intrat în contact cu un purtător al virusului.

ADVERTISEMENT

Făget, primul oraș care ar putea fi carantinat

Propunerea de instituire a carantinei a fost votată în Comitetul local pentru situații de urgență și a fost trimisă Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Vă readucem aminte că în prezent, în România, mai există alte două localități în carantină. Este vorba de comuna Gornet din județul Prahova.

ADVERTISEMENT

Aici au fost înregistrate 15 cazuri noi între 8 și 20 iulie. De asemenea, carantinați sunt și locuitorii din Cartojani, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu.

Aici au fost înregistrate 32 de cazuri de COVID-19 la o populație de 3.600 de locuitori. „La noi au apărut câteva zeci de cazuri. Cei suspecți de Covid-19 au venit la spital, cei care au avut simptome, chiar dacă nu e spital de tip Covid, să li se facă testul.

ADVERTISEMENT

S-a trimis testul al Timișoara sau la Lugoj, iar cei care au ieșit pozitiv au fost internați la unul dintre spitalele tip Covid. Ei stau o perioadă la spitalul din Făget, până vine rezultatul.

Directorul a luat decizia să testeze tot personalul. Au testat tot personalul și opt dintre asistente, infirmiere, îngrijitoare au ieșit pozitive.

Ele sunt asimptomatice, dar au reușit astfel să elimine minifocarul. Ele sunt asimptomatice și au fost trimise într-o unitate spitalicească cel puțin 48 de ore”, a declarat primarul Făgetului. Marcel Avram.

 

 

ADVERTISEMENT