ADVERTISEMENT
News

Primul oraș mare care intră din nou în lockdown. ”În următoarele zile vom avea o creştere a cazurilor de Covid-19”

Un oraș mare intră pentru două săptămâni în lockdown din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.
Autor: Robert Cristea | 27.06.2021 | 18:57
Primul oraș mare care intră din nou în lockdown. ”În următoarele zile vom avea o creştere a cazurilor de Covid-19”
Primul oraș mare care intră din nou în lockdown din cauza Covid-19. Foto: Hepta.ro

Numărul de infectări cu coronavirus este în creștere în mai multe colțuri ale lumii. În Australia situația a devenit alarmantă, iar autoritățile au decis să treacă la acțiuni drastice.

ADVERTISEMENT

Sydney, un oraș cu 5 milioane de locuitori, a intrat de duminică într-un lockdown de 2 săptămâni, în contextul în care focarul din cartierul Bondi a ajuns la 110 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului.

“Având în vedere cât de contagioasă este această variantă a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile ne vom confrunta cu o creştere a numărului de cazuri de Covid-19”, a declarat premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, într-o conferinţă de presă organizată la Sydney, conform Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Sydney intră din nou în lockdown din cauza Covid-19. Se confruntă cu un număr mare de infectări

De duminică, locuitorii din Sydney nu-şi mai pot părăsi locuinţele decât pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la serviciu, la şcoală, pentru a face mişcare sau din motive medicale.

Restricţiile pentru împiedicarea transmiterii au fost înăsprite în patru state australiene, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

Australia a raportat duminică unul dintre cele mai ridicate bilanţuri pentru cazurile locale de infectări cu coronavirus din acest an, iar oraşele Sydney şi Darwin au intrat în lockdown.

Descoperirea acestor cazuri noi a reprezentat un şoc pentru cea mai importantă metropolă din Australia, care are o populaţie de peste 5 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Queensland, Australia de vest, Australian Capital Territory (ACT) şi Australia de Sud au impus măsuri mai dure de distanţare socială. Unele state şi teritorii australiene și-au închis graniţele pentru sosirile din zonele afectate de coronavirus.

Este pentru prima oară în ultimele luni când atât de multe regiuni diferite ale Australiei au raportat infecţii noi în aceeaşi zi. Greg Hunt, ministrul sănătăţii, i-a avertizat pe australieni că numărul infecţiilor va creşte.

ADVERTISEMENT

“Sunt încrezător că vom trece cu bine prin asta. Vor fi cazuri ce vor mai apărea. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de acest lucru”, a declarat el.

De la începutul pandemiei, Australia a raportat 30.499 de cazuri de infectare şi 910 decese provocate de virusul Sars-CoV-2.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!