News

Primul pacient infectat cu COVID-19 din Europa spune că a prezentat simptome încă din decembrie: ”Nu mai puteam respira”

06.05.2020 | 12:40
Primul pacient infectat cu COVID19 din Europa spune ca a prezentat simptome inca din decembrie Nu mai puteam respira
ADVERTISEMENT

Primul pacient infectat cu COVID-19 din Europa spune că a prezentat simptome încă din decembrie, însă pe atunci nu bănuia că suferă de un virus despre care însă nu se știa aproape nimic.

Primul pacient infectat cu COVID-19 din Europa spune că a prezentat simptome încă din decembrie: ”Nu mai puteam respira”

Recent, specialiștii din Franța au anunțat că noul coronavirus ar fi ajuns în această țară europeană încă din decembrie. Aceștia au ajuns la această concluzie după ce un pacient care fusese internat în 27 decembrie într-un spital din Paris a fost confirmat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă oficialitățile de la Paris anunțau primele cazuri de COVID-19 din Franța abia la finele lunii ianuarie 2020, Yves Cohen, specialist terapie intensivă la spitalele Aviccenne de Bobigny și Jean Verdier de Bondy, a explicat pentru Radio France că un caz de infectare din decembrie a fost descoperit după o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR.

Cazul este al lui Amirouche Hammar, un bărbat în vârstă de 43 de ani. Acesta spune că a fost internat la un spital din Paris pentru ceea ce credea, la acel moment, că este o infecție pulmonară gravă, scrie Mirror.

ADVERTISEMENT

Pacientul zero își amintește că la acea dată s-a dus la o unitate de primiri urgențe aproape de casa sa din Bobigny, în suburbiile din Paris, pe 27 decembrie. Apoi, au urmat clipele grele pentru organismul său.

Hammar: ”Scuipam sânge. Nu era o gripă normală”

Ajuns în spital la finalul lunii decembrie, Hammar, care este diabetic, spune că a stat internat trei zile, fiind externat cu diagnosticul ” infecție pulmonară”.

ADVERTISEMENT

”La 5 dimineață am decis să mă urc în mașină și să merg la spital. Am ajuns acolo și le-am spus să-l cheme de urgență pe doctor. Ceva era clar în neregulă. Aveam dureri cumplite în piept și abia puteam să respir. Scuipam și sânge.

La acel moment, mi s-a spus că starea mea este gravă. Era evident că nu e vorba de o gripă banală”, a povestit Amirouche Hammar.

ADVERTISEMENT

A aflat abia în aprilie că a avut coronavirus

Hammar avea să afle abia la aproape patru luni distanță că a fost infectat, de fapt, cu noul coronavirus, și nu cu o gripă normală. Acestuia i-au fost prelevate probe în decembrie, dar au fost analizate doar în prezent și rezultatul a ieșit pozitiv la COVID-19.

Întreaga familie a bărbatului a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, deși niciunul dintre oameni nu a fost în străinătate.

ADVERTISEMENT