News

Cine a fost Radu Sebastian, primul politician român ucis de COVID-19!

09.12.2020 | 13:02
Cine a fost Radu Sebastian primul politician roman ucis de COVID19
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine a fost Radu Sebastian, primul politician român ucis de COVID-19! Despre deputatul PSD de Buzău se știe că s-a infectat cu coronavirus la jumătatea lunii noiembrie. În doar câteva zile, boala s-a agravat și acesta a ajuns la spital. 

Medicii l-au pus imediat sub tratament, însă starea acestuia a continuat să fie una nu tocmai bună. Drept pentru care, aceștia au luat decizia de a-l transfera de urgență într-o unitate din București, și anume la Spitalul Militar. Ulterior, pentru că situația sa nu se ameliora, familia a solicitat transferul la un spital din Germania, unde el a murit.

ADVERTISEMENT

Sebastian Radu avea doar 49 de ani și se afla la primul mandat. Culmea, a lucrat chiar în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Cine a fost Radu Sebastian, primul politician român care a murit de coronavirus

Interesant este că deputatul nu s-a mai aflat pe listele PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie, în ciuda faptului că venea dintr-o organizație condusă de Marcel Ciolacu, președintele partidului. Înainte de a fi ales parlamentar, Radu a fost viceprimar al municipiului Buzău.

ADVERTISEMENT

A demisionat din această funcţie în urma unor neînţelegeri cu fostul primar Constantin Boşcodeală. Nu a stat prea mult timp departe de politică și a revenit în PSD. De pe listele social democraților a candidat şi a fost ales deputat în anul 2016.

În luna martie, la începutul pandemiei, deputatul Radu Sebastian a procurat unei societăţi din Buzău materia primă necesară pentru a confecţiona 1.000 de viziere care au fost donate spitalelor din Buzău şi Serviciului Judetean de Ambulanţă.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Radu Sebastian ca deputat de Buzău în Parlamentul României

Pe lângă Comisia pentru Sănătate și Familie, Radu Sebastian a mai făcut parte și din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Aici a ocupat chiar funcția de secretar.

De asemenea, acesta a activat și în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eleborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală.

ADVERTISEMENT

Radu Sebastian a fost membru și în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor privind modalitatea de încheiere a unor contracte de colaborare cu terţe persoane şi a modului de angajare şi efectuarea a cheltuielilor din bani publici în executarea contractelor de colaborare la Societatea Română de Televiziune.

Acesta s-a implicat și în investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules de sparanghel

Radu Sebastian, unul dintre cei mai activi parlamentari

Implicat pe mai multe fronturi, Radu Sebastian nu a ezitat și a luat cuvântul de 41 de ori în 37 de ședințe. Mai mult de atât, acesta a bifat 4 declarații politice și 9 depuse în scris.

Dacă ne raportăm la capitolul propuneri legislative inițiate atunci trebuie să știți că Radu Sebastian a fost un parlamentar activ. Acesta a avut nu mai puțin de 103 propuneri, din care 44 au fost promulgate legi

Ce avere avea Radu Sebastian, primul parlamentar care a pierdut lupta cu SARS COV 2

Din punct de vedere al averii lăsate în urmă, Sebastian Radu a avut nu mai puțin de 10 terenuri intravilane. Cel mai mare este în Buzău, are 4100 de metri pătrați și a fost cumpărat în urmă cu un an de zile. Nu este singurul proprietar. În acte este trecută și soția, dar și alte două cupluri.

De asemenea, deputatul mai are un alt teren de 1800 de metri, în Vernești, și acesta în coproprietate cu soția și un alt cuplu. În aceeași formulă și în același loc, există și alți 1000 de metri cumpărați. 1000 de metri are cumpărați familia Radu și în comuna Ojasca Unguriu.

Deputatul are și două terenuri în București, unul de 299 mp, deținut alături de alți oameni și altul de 16,6 cumpărat împreună cu soția. În coproprietate are și 5,6 hectare de teren agricol în comuna Niscov.

La capitolul clădiri, deputatul a avut o casă de locuit în Buzău de 178 mp, o casă de vacanță în Ojasca Unguriu de 137 mp, dar și spații comerciale de 500 mp în Vernești. Din punct de vedere al autoturismelor, deputatul a condus un BMW, achiziționat în 2018.

Câți bani, acțiuni și ce datorii avea Radu Sebastian

Nu mai puțin de 7 conturi a trecut în declarația de avere Radu Sebastian, 5 dintre ele deschise la Reiffeisen Bank și două la Unicredit. Unul dintre ele este în dolari și prezintă 2500 de unități la zi. Există și un cont cu doar 100 de euro. 207790 de lei se află în conturile deputatului.

Radu Sebastian avea acțiuni la nu mai puțin de 8 firme. Deținea 50 la sută din Ideea Dent și Mondo Design, câte 33 la sută din Domeniile Nișcov și Sisteme Dentare SRL, dar și un sfert din Precident, Antique Events și Antique Hotels.

De asemenea, deputatul avea 20 de mii de lei împrumutați la Ideea Dent și 7000 de dolari la Smart Development. Dacă ne raportăm la datorii, acesta avea 3 notate în declarația de avere. 266.850 de lei la Unicredit, bani scadenți în 2022, alți 33211 care urmau a fi plătiți anul viitor  și 253500 la CEC, bani ce trebuie înapoiați în acest an.

Radu Sebastian a încasat 229.632 de lei ca deputat și 3071 alocație pentru copil. Totodată a luat 120 de mii de lei pentru închirierea unui spațiu comercial în Buzău și 366.163 dividente.

Ce studii a avut Radu Sebastian

Radu Sebastian a absolvit în 1989 Liceul Industrial Nr.3 – Buzau. A urmat apoi Universitatea Apollonia Iasi – Tehnica dentara, încheiată în 1996 A mai făcut un curs formare programatori de aplicatii de gestiune economice, dar și un curs specialist in managementul deseurilor

Ce mesaj a transmis Marcel Ciolacu după moartea lui Radu Sebastian

La puține momente după ce a aflat de moartea colegului său, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a postat un mesaj pe o reţea de socializare.

„Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”, a scris președintele PSD, Marcel Ciolacu

ADVERTISEMENT