Life

Primul Paște fără Benone Sinulescu! Văduva artistului: ”Sunt cele mai dureroase sărbători”. Decizia luată în Săptămâna Luminată

Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu, a petrecut primele Sărbători de Paști fără regretatul artist, care a încetat din viață pe 18 noiembrie 2021.
25.04.2022 | 13:33
Primul Paste fara Benone Sinulescu Vaduva artistului Sunt cele mai dureroase sarbatori Decizia luata in Saptamana Luminata
Văduva lui Benone Sinulescu va sfinți crucea de la mormântul artistului. Pentru Elena Sinulescu au fost dureroase sărbătorile. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Soția lui Benone Sinulescu, Elena Sinulescu, a petrecut primul Paște, după moartea regretatului artist. Cântărețul de muzică populară a decedat pe 18 noiembrie, anul trecut, în casa lor din Arad.

Soția lui Benone Sinulescu, primul Paște fără Benone Sinulescu

Sărbătorile Pascale din acest an au fost cele mai dureroase pentru Elena Sinulescu. Văduva lui Benone Sinulescu mărturisește că ar fi preferat să moară înaintea lui, pentru că, spunea aceasta, este mai greu pentru cel care rămâne și își plânge partenerul.

ADVERTISEMENT

Casa este pustie fără cântărețul de muzică populară care s-a prăpădit, la vârsta de 84 de ani, ucis de pneumonie de aspirație, spune cea care i-a fost soție vreme de 40 de ani.

”Primul Paște fără Beni… Sunt cele mai dureroase sărbători! E pustie casa fără el! Benone era un vorbăreț prin excelență, nu puteai să stai posomorât, că te binedispunea”, a declarat Elena Sinulescu, văduva lui Benone Sinulescu, pentru FANATIK. 

ADVERTISEMENT

”Și când trăia Beni tot în familie stăteam”

Paștele l-a petrecut acasă, în liniște, cu gândul la partenerul de viață. Elena Sinulescu spune că și atunci când trăia Benone Sinulescu tot acasă rămâneau și se bucurau, în sânul familiei, de momentele de sărbătoare.

”Am stat acasă, a venit nepotul. Ce să faci în perioada asta decât să stai și să te odihnești în casă de atâta agitație. Se mai așterne liniștea, apoi iar o luăm de la capăt.

ADVERTISEMENT

Și când trăia Beni tot în familie stăteam, acasă, cu toții. Am văzut cum transmiteau de la Ierusalim de Paște, relatau de la slujbele de acolo”, susține Elena Sinulescu.

Amintiri despre Paștele petrecut de Benone Sinulescu la Ierusalim

Văduva lui Benone Sinulescu își amintește că și regretatul cântăreț de muzică populară a fost la Ierusalim de Paște, cu prilejul unui turneu. Nea Beni a rămas câteva zile în plus, după turneu, și a petrecut Paștele, acolo.

ADVERTISEMENT

”Și Beni a fost la Ierusalim înainte de 1989, prin 1983 sau 1984, nu mai știu exact, cu prilejul unui turneu. Mi-a povestit că a rămas câteva zile în plus, ca să petreacă Paștele acolo. A fost foarte frumos. L-au întâmpinat măicuțele… Pentru el a fost impresionant să participe la evenimentele de la Paște din cetatea Ierusalimului”, a mărturisit femeia, care și acum suferă după pierderea soțului ei.

Sfințește crucea de la mormânt în Săptămâna Luminată

În Săptămâna Luminată, Elena Sinulesu ne-a dezvăluit că va chema preotul să sfințească crucea de la mormântul artistului. Locul lor de veci este ales de ani de zile într-un cimitir din Arad, acolo unde a fost înmormântat cântărețul de muzică populară. Cu ani în urmă, pe Benone abia l-a convins soția să facă, în cimitirul din Arad, cavoul în care își găsește acum somnul de veci.

”Primăvara aceasta a fost tare capricioasă. Ieri a fost vânt, azi plouă. Aștept să se facă frumos să pot merge la mormânt la Beni. Încă nu am vorbit cu preotul.

Dacă la Bârzava obiceiul era să mergi de Paște la morminte, aici, la Arad, preotul a spus să mergem după Sărbătorile Pascale, în Săptămâna Luminată.

Obiceiuri și obiceiuri… A rămas ca săptămâna aceasta să mergem și să sfințească crucea de la mormântul lui Beni”, mai spune aceasta.

Au fost căsătoriți timp de 40 de ani

Benone Sinulescu și Elena Sinulescu au fost căsătoriți timp de 40 de ani. De altfel, cântărețul s-a stins din viață la o zi după ce și-au serbat aniversarea căsătoriei. Cea care le-a făcut cunoștință a fost nimeni alta decât regretata Ileana Sărăroiu.

Cântărețul Benone Sinulescu a fost ucis de o pneumonie de aspirație, după o luptă crâncenă cu aceasta. Nu a dorit să stea internat în spital, pentru că, din spusele soției sale, acesta avea oroare de ceea ce vedea la tv că se întâmpla în instituțiile medicale de la noi. Astfel, artistul a urmat un tratament acasă.

Elena Sinulescu a declarat, pentru FANATIK, cu ceva timp în urmă, că artistul a purtat o povară nemeritată, toată viața lui. O legendă care circula încă de pe vremea lui Ceaușescu spunea că regretatul cântăreț de muzică populară și-ar fi omorât nevasta cu toporul.

ADVERTISEMENT