News

Primul regizor al lui Costin Mărculescu, despre alegerile făcute de actor: “Era un tip agitat, intrase în tot felul de chestii. Ajunsese să cânte la nunţi”. Exclusiv

11.06.2020 | 16:31
Primul regizor al lui Costin Marculescu despre alegerile facute de actor Era un tip agitat intrase in tot felul de chestii Ajunsese sa cante la nunti Exclusiv
ADVERTISEMENT

Costin Mărculescu a murit la vârsta de 50 de ani. Actorul a fost găsit în propria acasă de autorități după ce vecinii au sunat la 112, fiind îngrijorați de faptul că artistul nu mai răspundea la telefon și nu a fost văzut plimbându-și câinele de câteva zile.

Primul regizor al lui Costin Mărculescu, despre alegerile făcute în cariera de actor: “La început bănuiesc că a tras cortina, a spus vreo poezie”

FANATIK a stat de vorbă cu primul regizor din cariera de actor al lui Mărculescu, este vorba de Constantin Dicu, omul care i-a îndrumat primii pași în domeniul artistic lui Costin. Dicu regretă dispariția actorului și a povestit cum a început colaborarea dintre ei:

ADVERTISEMENT

“Cu băiatul ăsta am locuit în același bloc. Este de o vârstă cu fiul meu. A fost o perioadă în care a spus că vrea să facă actorie. Am făcut împreună niște ore, niște discuții. El a dat la facultate, nu a reușit și a fost luat în armată. 

Eu locuind în același bloc și în aceeași scară cu părinții lui, tatăl lui a venit să îmi spună să încercăm să facem cumva să îl iau la “Ansamblul de stradă al Armatei”, pe Calea Victoriei. Era o sală de teatru cu actori profesioniști. El făcea armată la trupă.

ADVERTISEMENT

M-am interesat de destinul lui, a fost adus, un an de zile a fost pe acolo. Nu știu ce a făcut. Bănuiesc că a tras cortina, a spus vreo poezie. Cert este că după ce a trecut anul respectiv, a luat legătura cu mine și ne-am reîmprospătat cunoștințele de actorie. 

A intrat la Institut, mi se pare că a fost elevul lui Dem Rădulescu. Cred. Dar primele cunoștințe despre actorie, despre condițiile actorului, despre cum se spune o poezie, un text în proză, le-a făcut cu mine”, ne povestește Constantin Dicu.

ADVERTISEMENT

“I-am spus: Trebuie să fii foarte dur, să fii concentrat. El săracul așa a făcut, doar că i-a căzut cascheta pe ochi”

Regizorul a povestit o întâmplare amuzantă din vremea în care Costin Mărculescu juca rolul unui soldat neamț într-un film:

“La câteva filme pe care le-am făcut în televiziune, m-a rugat și l-am adus. A avut roluri episodice și figurație. Era un soldat neamț. Îmi aduc aminte. Era echipat cu pușcă, cu tot. Și trebuia să tragă.

ADVERTISEMENT

Se trăgea cu gloanțe oarbe. I-am spus: “Trebuie să fii foarte dur, să fii concentrat”. El săracul așa a făcut, doar că i-a căzut cascheta pe ochi. Și-a pus-o apoi la loc”, povestește Dicu.

“Era mai zburdalnic. Intrase în tot felul de chestii. A cântat pe la nunți și l-am întrebat: Ce cauți tu în toate astea?”

Însă, Constantin Dicu regretă că Mărculescu nu a fost puțin mai ordonat și mai serios în cariera de actor. Iar faptul că s-a axat pe foarte multe lucruri nu îi facea bine în carieră, mai ales că la un moment dat a început să cânte și pe la nunți:

“După aceea, el m-a invitat, când era student în ultimul an, să îi văd un rol în “Lecția”. Acuma, îmi pare rău că vorbesc la timpul trecut, el era un visător și mai puțin… I-am spus că într-un asemenea domeniu trebuie să fii foarte ordonat și foarte serios. Ce îți propui să faci, nu amâna.

Nu îți face 1000 de probleme, gânduri și propuneri. Axează-te pe unul, ține-te de el și lucrează. Ceea ce nu întotdeauna s-a întâmplat. Era mai zburdalnic. Intrase în tot felul de chestii. A cântat pe la nunți și l-am întrebat. “Ce cauți tu în toate astea?”

Nu știu dacă s-a mai dus, dar știu că se zbătea. A vrut la un moment dat să monteze un spectacol de teatru, până la urmă a picat. Mi se pare că sponsorul s-a retras. El era un tip agitat. A lucrat cu mine, a filmat cu mine, a repetat niște chestii cu mine”, a povestit Constantin Dicu.

“Nu își alegea bine oamenii cu care să se perfecționeze”

Dicu este de părere că Mărculescu nu s-a împlinit pentru că nu și-a ales bine oamenii alături de care să se perfecționeze:

“Îl văd acum la televizor. Îmi aduc aminte că voia să profite de orice chestie. Se zbătea. Îmi pare foarte rău, îl regret, era un suflet și era un băiat tânăr care se împlinea la un moment dat.

El își dorea să se împlinească, doar că nu își alegea bine oamenii cu care să se perfecționeze. Nu să fie pilă. Să profite de măiestria lor, de experiența lor de viață”, a conchis regizorul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT