News

Primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor va petrece un an în spatele gratiilor

Strugurel este primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Va sta un an în închisoare.
29.07.2021 | 15:50
Primul roman condamnat la inchisoare pentru zadarnicirea combaterii bolilor va petrece un an in spatele gratiilor
ADVERTISEMENT

Matei Strugurel, primul român care a fost acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor își va petrece următorul an în închisoare, conform unei decizii a magistraților.

Strugurel este primul român condamnat la închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Bărbatul a depus un apel la decizia inițială a Curții de Apel Ploiești, dar acesta a fost respins și decizia de condamnare la închisoare cu executare rămâne valabilă.

ADVERTISEMENT

Magistrații Curții de Apel Ploiești au respins ca inadmisibil apelul lui Matei Strugurel împotriva sentinței penale, iar decizia de la Judecătoria Buzău, dată anterior, este una definitivă.

Astfel, Matei Strugurel își va petrece următorul an în închisoare, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul a fost condamnat încă din luna decembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Acesta a primit această pedeapsă cu închisoarea de 12 luni și a primit, de asemenea, interzicerea a-și exercita drepturile de a fi ales în autoritățile publice sau orice funcție publică pe o perioadă de doi ani după executarea acestei pedepse.

Matei Strugurel a fugit din spitalul unde era internat

Matei Strugurel este obligat să plătească și cheltuielile de judecată în valoare de 550 de lei.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că în luna aprilie 2020 bărbatul a fugit din spital unde se afla internat. Acesta nu avea coronavirus pentru că testul a ieșit negativ, dar specialiștii au depistat că acesta avea TBC și au decis că el trebuie să stea în spital, însă Matei Strugurel a fugit de teamă să nu ia coronavirus și acum a primit această pedeapsă la închisoare cu executare.

Bărbatul a fost găsit de oamenii legii la doar trei ore de la plecarea sa din spital, în timp ce încerca să ajungă acasă.

ADVERTISEMENT

“Domnul trebuia să respecte decizia de spitalizare. Pentru că nu s-a prezentat la judecată, nu s-a putut lua acordul acestuia cu privire la munca în folosul comunităţii, care este o condiţie pentru a se dispune suspendarea sau amânarea pedepsei”, spunea Ştefan Boroş, purtător de cuvânt la Judecătoria Buzău, în decembrie 2020, potrivit Adevărul.

Matei Strugurel a fost multă vreme rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat, care încearcă să ajute tinerii cu handicap să  se integreze în societate.

Totuși, el a părăsit sistemul după ce a împlinit vârsta de 21 de ani, iar apoi a plecat și în străinătate, unde nu a zăbovit prea mult și s-a stabilit în localitatea Grebănu.

ADVERTISEMENT
Tags: