Sport

Primul român medaliat olimpic la înot, reverențe pentru David Popovici: „A fost încântător!”

Răzvan Florea, primul român medaliat olimpic la înot, îl laudă pe David Popovici după victoria din finala Campionatului Mondial de la Budapesta, la 200 metri liber.
20.06.2022 | 20:20
Primul roman medaliat olimpic la inot reverente pentru David Popovici A fost incantator
David Popovici dedică victoria de la Budapesta fanilor din România alături de care va sărbători la revenirea în țară. Sursă foto: eurosport.ro
ADVERTISEMENT

Răzvan Florea este încântat de felul în care a crescut David Popovici, pe care l-a remarcat când avea doar 14 ani, explicând și cum se diferenția față de colegii săi la momentul respectiv.

Primul român medaliat olimpic la înot, reverențe pentru David Popovici

Răzvan Florea este primul român medaliat olimpic la înot, însă performanța realizată de David Popovici la doar 17 ani, îl face să creadă că acesta va ajunge într-un punct foarte bun al carierei în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Totodată, Răzvan Florea este conștient ce înseamnă victoriile lui David Popovici la o vârstă fragedă, vorbind despre cum lumea va începe să aibă așteptări mari din partea lui:

„David încă o dată pot spune că afișează o performanță extraordinară și bravo lui, bravo antrenorului Adrian, pentru că și el are o parte în performanțele lui David, a fost încântător.

ADVERTISEMENT

Mă bcuur pentru că România are un prim campion mondial la natație. Așteptăm cât mai curând și alți sportivi români să ne bucure”.

„David a fost un sportiv obișnuit până la vârsta de 14, când a început să se detașeze de restul colegilor săi”, a mai spus Răzvan Florea, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

David Popovici a oferit un interviu eveniment pentru FANATIK, în care a vorbit despre dorințele sale pe plan profesional și personal.

„De la 16-17 ani a devenit un sportiv de excepție!”

Răzvan Florea a continuat și a vorbind despre momentul în care David Popovici a devenit un sportiv de excepție:

ADVERTISEMENT

„Începând cu 16-17 ani a devenit un sportiv de excepție, pe care eu l-am văzut de la 14 ani că era altfel decât ceilalți din bazin și am văzut multe în cariera mea.

E un tip foarte focusat, foarte atent în pregătire și performanțele apar, e normal! Spre deosebire de mine, ochii sunt ațintiți asupra lui, iar lumea se așteaptă de la el la performanțe notabile”.

„Mă bucur enorm, mai are un hop și sper să ne bucure și la Campionatul European care va fi peste două săptămâni la București”, a mai spus Răzvan Florea.

ADVERTISEMENT