News

Primul serviciu de Ambulanţă al Patriarhiei Române, inaugurat la Bistriţa

Primul Serviciu de Ambulanţă al Arhiepiscopiei Clujului a fost inaugurat, marţi, la Bistriţa. Înfiinţat de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă", proiectul unic la nivelul Patriarhiei Române va...
09.12.2015 | 13:49
Primul serviciu de Ambulanta al Patriarhiei Romane inaugurat la Bistrita
ADVERTISEMENT

Primul Serviciu de Ambulanţă al Arhiepiscopiei Clujului a fost inaugurat, marţi, la Bistriţa. Înfiinţat de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă”, proiectul unic la nivelul Patriarhiei Române va oferi transport bolnavilor care nu se află în stare critică, a explicat Preşedintele Asociaţiei, părintele Marius Pintican, potrivit radiorenasterea.ro.

“Încercăm să întregim activitatea serviciilor noastre medicale în judeţul Bistriţa-Năsăud prin serviciile medicale pe care le desfăşurăm de doi ani de zile. Serviciul va deservi pacienţii care nu necesită asistenţă specializată, mai precis va veni în sprijinul persoanelor care vor să fie internate în spital şi care nu necesită supraveghere medicală intensă”, a spus părintele.

ADVERTISEMENT

La sediul Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă” Bistriţa va funcţiona un dispecerat, iar cei care doresc pot apela direct organizaţia la numărul de telefon 0363. 107. 076, iar din luna ianuarie şi la numărul unic de urgenţă 112.

La inaugurarea Serviciului de Ambulanţă, alături de oficialităţi locale şi judeţene a luat parte şi Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfinţitul Andrei. Ierarhul a săvârşit sfinţirea spaţiului unde serviciul de Ambulanţă „Filantropia Ortodoxă” îşi va desfăşura activitatea precum şi autospecialele puse la dispoziţia bolnavilor.

ADVERTISEMENT

Ierarhul a subliniat ca acest proiect este de un real folos pentru pacienţii care de cele mai multe ori nu se pot deplasa şi au nevoie de îngrijire medicală.

“Filantropia Ortodoxă din Bistriţa desfăşoară mai multe proiecte, iar cel mai nou proiect este cel cu Serviciul de Ambulanţă. Înainte aveam două cămine de bătrâni, cantina socială din Bistriţa, centrul de zi pentru persoane din Bistriţa şi multe altele, dar preşedintele al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din Bistriţa, părintele Ioan Pintican a observat că mulţi dintre cei care apelează la ajutorul nostru sunt nedeplasabili şi cu maşini improvizate sau rugând pe unul şi pe altul să ne ajute să îi ducem la căminul de bătrâni, să îi aducem aici la centrul Filantropiei pentru ajutoare, e mai greu. Atunci s-a născut această idee, să facem rost de o ambulanţă care să ne ajute la aceste servicii. Cred că e primul serviciu de felul acesta din Patriarhia Română. Noi sperăm că vor fi şi altele pentru că Filantropia Ortodoxă are filială mare şi în Cluj, dar acolo nu avem o ambulanţă ca şi aici. Poate în timp vom avea şi acolo pentru că încă o dată, este de mare folos pentru a-i deplasa pe cei ce nu se pot deplasa singuri pentru a fi ajutaţi”, a declarat ierarhul.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.romaniatv.net