Fotbal intern

Primul șoc al acestui sezon din Cupa României! Foresta Suceava, formație din liga a treia, a eliminat Gaz Metan Mediaș

24.09.2019 | 18:51
Primul soc al acestui sezon din Cupa Romaniei Foresta Suceava formatie din liga a treia a eliminat Gaz Metan Medias

Faza șaisprezecimilor, în care intră în competiție și formațiile de primă ligă, a consemnat deja prima mare surpriză a acestei ediții de Cupă. Gaz Metan Mediaș a mers la Suceava pentru duelul cu Foresta, formație din Liga 3, și a pornit ca mare favorită, însă gazdele au oferit șocul competiției, învingând echipa din Casa Pariurilor Liga 1 cu 2-1.

Foresta Suceava, cea mai mare surpriză din șaisprezecimile Cupei

Foresta Suceava, formație din Liga 3, a oferit prima mare surpriză din acest sezon al Cupei României. Bucovinenii au primit vizita celor de la Gaz Metan Mediaș pentru duelul din șaisprezecimile Cupei, iar formația lui Edi Iordănescu, clasată pe locul 4 în Casa Pariurilor Liga 1, pornea ca mare favorită. Totuși, la finalul celor de la 90 de minute, tabela arăta un scor neverosimil: 2-1 pentru echipa condusă de Petre Grigoraș.

Atacantul lui Edi Iordănescu, Sergiu Buș, a deschis scorul în minutul 8, iar partida părea să se îndrepte spre cursul așteptat de toată lumea. Totuși, pâna la pauză, tabela stadionul “Areni” arăta un neverosimil 2-1, după golurile reușite de Constantin Dudu, în minutul 41 și Martin, 3 minute mai târziu. Petre Grigoraș, antrenor cu bogată experiență la nivelul primei ligi, este antrenorul care a reușit calificarea Forestei în optimile Cupei României.

Edi Iordănescu a fost eliminat din Cupa României. Sursă Foto: Sportpictures
Edi Iordănescu a fost eliminat din Cupa României. Sursă Foto: Sportpictures

Foresta Suceava, lot care valorează sub două milioane de euro

Foresta Suceava, club ce activează în al treilea eșalon în această stagiune, are un lot ce valorează sub două milioane de euro. Cei 24 de jucători pe care Petre Grigoraș îi are la dispoziție au o valoare cumulată de 1.930.000 de milioane de euro, iar fundașul central Andrei Vițelaru, ajuns la 34 de ani, este cotat la cea mai importantă sumă, 250.000 de euro. Cei mai bine cotați fotbaliști ai Sucevei:

  • 250.000 de euro, Andrei Vițelaru, fundaș central
  • 200.000 de euro, Adrian Avramia, fundaș central
  • 125.000 de euro, Alexandru Marin, atacant

De cealaltă parte, rezultatul este și mai surprinzător dacă este luată în calcul situația celor de la Gaz Metan Mediaș în Casa Pariurilor Liga 1, unde elevii lui Edi Iordănescu ocupă locul al patrulea. Spre deosebire de echipa din Liga 3 care i-au învins, valoarea cumulată a jucătorilor medieșeni este de aproape opt milioane de euro, iar Darius Olaru, cotat la 1.100.000, valorează de unul singur aproape cât lotul condus de Petre Grigoraș la Suceava.

  • 1.100.000 de euro, Darius Olaru, mijlocaș ofensiv
  • 750.000 de euro, Neluț Roșu, mijlocaș central
  • 600.000 de euro, Boubacar Fofana, mijlocaș defensiv