News

Primul spital din România care intră în carantină totală, în pragul valului patru al pandemiei

Un spital din România reintră în carantină totală, pe fondul creșterii de cazuri confirmate de Covid-19.
11.08.2021 | 17:21
Primul spital din Romania care intra in carantina totala in pragul valului patru al pandemiei
ADVERTISEMENT

Confruntați cu un număr de pacienți internați în continuă creștere, oficialii Spitalului Județean de Urgență Bistrița au decis să reinstituie starea de carantină totală în cadrul unității.

Astfel, pacienții nu vor mai putea fi vizitați pe secțiile spitalului, în cursul zilelor de marți și joi.

ADVERTISEMENT

Conform oficialilor Spitalului din Bistrița, ”măsura are ca scop protejarea pacienților internați și a personalului medical.”

Informațiile prezentate în cadrul comunicatului arată că pe secția de Boli Infecțioase sunt internați 15 pacienți confirmați cu Covid-19, dintre care un minor.

ADVERTISEMENT

Alături de aceștia se află și alți doi pacienți suspecți de infectare. La secția de Psihiatrie este un pacient confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, un pacient se află în stare gravă și este internat la ATI.

Cazurile de Covid-19, în continuă creștere în România

Cifrele pandemiei din România nu arată prea bine, având în vedere că trendul crescător este deja simțitor. Noua săptămână a adus o creștere cu aproximativ 50% a cazurilor confirmate, astfel că astăzi, 11 august, au fost înregistrate 326 de noi cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Estimările specialiștilor arată că valul patru va lovi România în luna septembrie. Sunt preconizate aproximativ 1.600 de cazuri pe zi în țară la jumătatea lunii viitoare, iar jumătate dintre acestea ar putea fi doar în București.

”INSP estimează undeva la mijlocul lunii septembrie vor fi foarte multe cazuri, cam 1.600 de cazuri pe zi, ceea ce e foarte mult. Până la acel moment trebuie să ne pregătim, cel puţin în Bucureşti, pentru că estimăm că pe Bucureşti-Ilfov vor fi cam jumătate din cazuri şi atunci trebuie să ne pregătim pentru ca sistemul sanitar să facă faţă”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

De asemenea, epidemiologul Octavian Jurma sugerează că oamenii ar trebui să revină la purtarea măștilor de protecție în spațiile publice deschise.

”Așa cum au declarat deja mai mulți specialiști, valul 4 (Delta) nu va fi atât despre numărul de cazuri noi cât despre numărul de internări și decese”, avertizează acesta.

Octavian Jurma mai atrage atenția și asupra faptului că ”de asemenea, cred că este momentul ca din această săptămână să revenim la măsurile de protecție non-farmaceutică prin care am reușit să navigăm nevătămați și valurile precedente (mască, igienă, distanțare).”

ADVERTISEMENT
Tags: