Fotbal intern

Primul stadion al Universității Craiova devine istorie! Ce se va construi în locul legendarei arene

13.04.2021 | 11:02
Primul stadion al Universitatii Craiova devine istorie Ce se va construi in locul legendarei arene
ADVERTISEMENT

Primul stadion pe care a evoluat Universitatea Craiova devine istorie. Autoritățile locale și Ministerul Tineretului și Sportului vor să construiască o arenă multifuncțională pe actualul amplasament. În Bănie a avut loc o consultare publicată pe tema stadionului „Tineretului”, devenit o adevărată ruină.

În urmă cu ceva timp, FANATIK a realizat un reportaj la bucata de istorie ce a zăcut timp de mai mulți ani într-o adevărată nepăsare. Acum, Consiliul Județean Dolj a luat o atitudine cu privire la „Tineretului” și a precizat clar că acolo se va construi o bază sportivă, însă rămâne de văzut cum vor fi făcute finanțările.

ADVERTISEMENT

La consultarea publică a fost prezent și ministrul Eduard Novak, cel care a precizat că a început ciclismul chiar în orașul Craiova, mai precis, pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Primul stadion pe care a evoluat Universitatea Craiova, înlocuit cu o sală multifuncțională ultramodernă! „Craiova are cea mai frumoasă și cea mai importantă bază sportivă din România”

O dezbatere publică pe tema stadionului „Tineretului” a avut loc în sala de conferințe a arenei „Ion Oblemenco”. La ea au participat figuri impresionante din sportul românesc, precum atletele Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, reputați campioni olimpici, mondiali sau europeni, dar și oameni cu factori de decizie: Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, proprietarul stadionului, dar și Eduard Novak, ministrul MTS.

ADVERTISEMENT

Cei prezenți au încercat să găsească o soluție pentru actualul amplasament al ruinei care a ajuns „Tineretului”. Din nefericire, timp de mai mulți ani, stadionul a fost lăsat în paragină, iar astăzi este aproape imposibil să-l folosești într-o competiție. Chiar și juniorilor le este frică să mai intre în vestiarele care au fost folosite odinioară de Ion Oblemenco.

Cosmin Vasile a anunțat că intenționează ca în locul stadionului legendar să fie construită o sală multifuncțională. Ba mai mult, președintele CJ Dolj spune că a întrebat Federația Română de Fotbal dacă mai există vreo speranță pentru „Tineretului”: „Intenționăm ca pe amplasamentul Stadionului Tineretului să realizăm o sală multifuncțională. Este un teren de care se leagă o întreagă istorie a sportului craiovean și pe care dorim să-l menținem dedicat sportului. Să nu uităm că pe acest stadion s-a născut și a promovat echipa de fotbal Universitatea Craiova. Din păcate, odată cu trecerea anilor, această arenă nu a mai putut găzdui evenimente de înalt nivel, în prezent aflându-se într-un stadiu avansat de degradare. Prima dată am adresat Federației Române de Fotbal rugămintea de a găsi o soluție prin care să transformăm acest stadion într-unul pe care să poată fi obținute rezultate notabile. Răspunsul pe care ni l-au transmis prin comisia de acreditare a fost că, la dimensiunile, funcționalitățile și utilitățile care se regăsesc pe Tineretului», nu se poate pune problema construirii unui stadion de Liga 1.”

ADVERTISEMENT
consultare publica stadionul tineretului
Mulți oameni importanți și-au dat mâna și vor să realizeze un obiectiv măreț pentru orașul Craiova

La rândul ei, Lia Olguța Vasilescu a spus că mai are un plan și o altă surpriză pentru iubitorii de sport din Bănie: „Cu certitudine, știm în acest moment că pe Tineretului vom avea o bază sportivă. Chiar dacă baza aparține Consiliului Județean Dolj, i-am promis domnului președinte Cosmin Vasile că voi fi alături de dumnealui ca să putem gândi și reconfigura zona, pentru că, așa cum se știe, noi ne dorim să realizăm un spațiu de regenerare urbană, care se va extinde către partea centrală a orașului, unde ne dorim să face un fan zone, un loc dedicat fanilor. Craiova are cea mai frumoasă și cea mai importantă bază sportivă din România.”

Ministrul Eduard Novak: „În 2003, aici mi-am început cariera mea de ciclist de performanță, pe Velodromul din Parcul Nicolae Romanescu”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a răspuns invitației și a fost prezent la consultarea publică. Conform informațiilor FANATIK, Novak ar fi trebuit să asiste și la partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, însă nu a mai ajuns. „În 2003, aici mi-am început cariera mea de ciclist de performanță, pe Velodromul din Parcul «Nicolae Romanescu», care era punctul de start în Circuitul României. Astăzi am venit aici tocmai pentru acest lucru, pentru că am găsit oameni care au inițiative favorabile sportului,” a spus ministrul.

ADVERTISEMENT
stadion tineretului
Stadionul „Tineretului” a fost folosit și pentru parade naziste

Inaugurat în 1933, chiar sub privirile Regelui Carol al II-lea, stadionul „Tineretului” a fost gazda mai multor evenimente importante din istoria Universității Craiova, precum promovarea în Divizia A (1964), dar și a partidei în care Știința a învins-o pe Steaua cu scorul de 10-0, în Cupa FRF, pe 14 mai 1979, acesta fiind și ultimul duel oficial al Craiovei care s-a disputat aici.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Viitorul Târgu Jiu: 2,85 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT
Tags: