Primul suporter a plecat la Mondial! Va trece în drumul său şi prin România

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
08/04/2018, 19:38
Primul suporter a plecat la Mondial! Va trece în drumul său şi prin România

Mai sunt două luni şi o săptămână până la debutul turneului final al CM din Rusia, penultimul cu 32 de echipe naţionale participante. Ultimul va fi în 2022, cel mai probabil în Qatar, dacă se va menţine ţara organizatoare desemnată de FIFA, iar din 2026 se va trece la megaturneul cu 48 de echipe.

Printre naţionalele prezente în Rusia se numără şi cea a Egiptului, care revine la un turneu final de CM după 28 de ani. Cu starul lui Liverpool decisiv şi pentru cei supranumiţi faraonii, Mohamed Salah, Egiptul trebuie tratată ca o echipă care poate furniza surprize, chiar dacă este într-o grupă cu ţara gazdă, Uruguay şi Arabia Saudită şi sunt destule voci care susţin că nu a fost chiar întâmplătoare tragerea, pentru ca Rusia să poată ieşi din grupă. 

Va apela şi la bunăvoinţa oamenilor pentru cazare

De la Piramide provine primul suporter care a plecat la turneul final. Se numeşte Mohamed Ibn Nufal Nufal, are 24 de ani şi a decis să facă acest drum de 5000 de kilometri pe bicicletă. Doar în două ţări va călători cu avionul, fiind zone de conflict militar, Siria şi Irak. Va traversa pe bicicletă Iordania, Bulgaria,Moldova şi Ucraina, iar traseul trece şi prin ţara noastră.

Egipteanul se va caza pe drum în cele mai modeste locaţii şi va încerca pe cât posibil să apeleze şi la bunăvoinţa oamenilor din localităţile aflate în itinerariu. “E vorba mai mult despre drum, despre aventură decât despre locul de destinaţie. Dacă mergeam doar pentru Mondial, aş fi luat un avion. E însă o şansă mare de a vedea lucruri noi”

Închide ×