News

Primul test online din România care indică nivelul de risc al infectării cu COVID-19. Cum funcționează

22.05.2020 | 15:38
Primul test online din Romania care indica nivelul de risc al infectarii cu COVID19 Cum functioneaza
ADVERTISEMENT

A fost lansat primul test online din România care indică nivelul de risc al infectării cu COVID-19. Acesta evaluează cât de predispuși suntem la contaminare în funcție de o serie de factori.

Primul test online din România care indică nivelul de risc al infectării cu COVID-19. Cum funcționează

În contextul pandemiei de coronavirus, un număr de aproximativ 150 de voluntari din 35 de ţări au pus baza unui test online prin care românii, dar şi alte popoare, pot determina nivelul de risc de infectare cu COVID-19 bazat pe activitățile zilnice pe care aceștia le întreprind.

ADVERTISEMENT

Acest test online are denumirea ”YOUR COVID-19 RISK” şi poate fi accesat la Your-covid-19-risk sau scanând un QR Code.

”Bun venit pe platforma de evaluare a riscului COVID-19

Această platformă conține un test cu întrebări care au fost dezvoltate de o echipă de practicieni în domeniul sănătății din întreaga lume. Testul te ajută să estimezi ‘riscul suplimentar’ la care te expui, pe tine și pe cei din jurul tău, de a te infecta și a răspândi COVID-19.”, mesajul care îi întâmpină pe toți cei care intră pe site.

ADVERTISEMENT

Treptat, testul va fi disponibil în 29 de limbi, în prezent fiind disponibil în șase limbi printre care şi Româna.

Până la această oră, testul este activ în doar șase state din Europa: Belgia, Germania, Franţa, Olanda, România şi Turcia, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează testul online al nivelului de risc la COVID-19

Cetățenii interesați să afle care e nivelul lor de risc în fața infectării, pot apela cu siguranță la acest test. Acesta poate calcula scorul fiecărei persoane şi îi poate spune ce comportamente îi crește riscul în perioada stării de alertă.

Testul evaluează riscul de a fi expus, riscul de a fi contaminat, riscul propriu în comparație cu riscul celor dragi şi profilul comportamental în perioada stării de alertă.

ADVERTISEMENT

”Comportamentele cheie sunt aceleaşi pe care le ştim cu toţii: spălatul mâinilor, izolarea socială pe cât posibil, distanţarea socială în spaţii publice, măsuri de prevenire la îndemâna oricui,” a declarat Diana Taut, lector universitar al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei de la universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT