Fotbal intern

Primul transfer al lui Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș: un jucător “expulzat” de FCSB!

06.01.2019 | 11:33
Primul transfer al lui Edi Iordanescu la Gaz Metan Medias un jucator expulzat de FCSB

Edi Iordănescu nu a fost încă numit oficial pe banca celor de la Gaz Metan Mediaș, dar deja a început să facă primele mișcări pe piața transferurilor. FANATIK a aflat că primul nume cu care s-a înțeles tehnicianul român pentru a-l aduce în Ardeal este fostul jucător al celor de la FCSB, fundașul dreapta Marian Pleașcă.

Edward Iordănescu revine pe banca tehnică a unei formații din Liga 1 Betano după despărțirea cu năbădăi de cei de la CFR Cluj. Iordănescu Jr. va antrena pe Gaz Metan Mediaș, formație cu pretenții la play-off, după ce Mihai Teja a fost adus pe banca celor de la FCSB. De altfel, site-ul nostru a anunțat încă de la finalul anului trecut această mutare. Unul dintre motivele pentru care Iordănescu a acceptat oferta medieșenilor, în dauna unora mai importante din partea unor echipe din Polonia sau Grecia, este faptul că Edi a primit mână liberă din partea oficialilor medieșeni pentru alcătuirea lotului. Astfel, primul jucător pe care îl va aduce la Mediaș este fundașul dreapta Marian Pleașcă.

Marian Pleașcă, primul transfer al lui Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș

Marian Pleașcă și Edi Iordănescu au mai lucrat împreună la Pandurii Târgu Jiu, timp de un an și jumătate. Forma bună arătată de fundașul dreapta în timp ce purta tricoul gorjenilor i-a asigurat un transfer la FCSB, la mijlocul sezonului 2016/2017. Sosit din postura de fotbalist aflat în circuitul echipei naționale, Pleașcă nu a reușit să convingă în tricoul roș-albaștrilor și a fost trimis sub formă de împrumut la FC Voluntari, în returul sezonului trecut.

Marian Pleașcă, primul transfer al lui Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș

La începutul pregătirii de vară, Pleașcă nu a mai fost primit la antrenamentele echipei mari, fiind trimis să se antreneze separat, la fel ca William De Amorim. Diferența este că Pleașcă și FCSB au ajuns la un acord cu privire la rezilierea înțelegerii între cele două părți. De altfel, FANATIK a scris că mijlocașul portughez, care se află încă sub contract cu roș-albaștrii, a fost propus de Gigi Becali către trupa medieșeană, într-un „pachet” pentru fundașul central Iulian Cristea, dorit cu insistență de vicecampioana României.

  • 13 meciuri a jucat Marian Pleașcă în tricoul lui FCSB
  • 1 meci a jucat fundașul dreapta pentru naționala României, în amicalul cu Belgia, din 2011