Fotbal international

Primul transfer făcut de Barcelona pentru sezonul viitor! Va semna un contract pe cinci ani

11.05.2021 | 16:06
Primul transfer facut de Barcelona pentru sezonul viitor Va semna un contract pe cinci ani
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai talentați tineri jucători spanioli va evolua la Barcelona din sezonul viitor. Conducerea catalană a obținut semnătura unui fotbalist format la Academia La Masia, plecat la 16 ani în Premier League. 

Președintele reales al Barcelonei, Joan Laporta a promis că va restructura lotul de jucători și va forma o nouă super putere și se ține de cuvânt. Până să aibă acordul lui Messi, căruia îi oferă un contract ”pe viață”, Laporta a făcut prima achiziție pentru viitor.

ADVERTISEMENT

Noul fotbalist al grupării blaugrana are doar 20 de ani, evoluează pe poziția de fundaș central și a fost achiziționat în urmă cu patru ani, pentru 1,7 milioane de euro, de una dintre finalistele Ligii Campionilor din acest sezon.

Manchester City a refuzat 15 milioane de euro, acum îl pierde gratis

Noul fotbalist al Barcelonei, este Eric Garcia și putea ajunge pe Camp Nou încă de anul trecut, dar oficialii lui Manchester United au refuzat o ofertă de 15 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Între timp, contractul fundașului de 20 de ani, cotat la 20 de milioane de euro, a ajuns la scadență și va semna liber de angajament.

Presa din Spania anunță că Joan Laporta și agenții fotbalistului au ajuns la un acord privind durata și valoarea contractului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Eric Garcia va parafa o înțelegere cu Barcelona valabilă până în 2026, fără a se specifica și remunerația fotbalistului, sau comisioanele de transfer.

Achiziția lui Eric Garcia, o afacere pentru Barcelona

Cumpărat de Manchester City, în 2017, pentru 1,7 milioane de euro, Eric Garcia reprezintă o afacere pentru clubul catalan. La începutul acestui an presa din Regat a notat că ”cetățenii” au solicitat în schimbul apărătorului central 5 milioane de euro, conștienți că în această vară îl vor pierde gratis.

ADVERTISEMENT

Nici fotbalistul, nici oficialii clubului de pe Camp Nou nu s-au grăbit să accepte prețul solicitat de Manchester City dintr-un motiv foarte simplu.

Fotbalistul este născut în Barcelona, a crescut la celebra academie La Masia și și-a dorit dintotdeauna să revină acasă, la Barcelona.

Cel mai probabil oficializarea mutării va fi anunțată la sfârșitul acestui sezon. Eric Garcia are patru selecții în echipa națională a Spaniei, iar în acest sezon, pentru Manchester City a bifat doar 10 partide.

ADVERTISEMENT
Tags: