Primul transfer pe care îl pregătește CFR Cluj. Mijlocașul de 25 de ani care vine din Olanda. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Gabriel Esanu   
în CFR Cluj
02/02/2021, 10:58
Primul transfer pe care îl pregătește CFR Cluj. Mijlocașul de 25 de ani care vine din Olanda. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Anas Tahiri este un fotbalist apreciat în Olanda. CFR Cluj încearcă să dea lovitura pe piața transferurilor

CFR Cluj caută să acopere postul lăsat liber după plecarea lui Damjan Djokovic. Oficialii campioanei sunt în discuții cu Anas Tahiri, un belgian de 25 de ani care joacă în Olanda, la Waalwijk.

Tahiri, care evoluează ca mijlocaș central, este în ultimele șase luni de contract. CFR Cluj ar vrea să îl ia încă din această iarnă și va face o ofertă și celor de la Waalwijk după ce va ajunge la un acord cu jucătorul.

Maximum 100.000 de euro este suma pe care ardelenii ar fi dispuși să o plătească formației olandeze. Care foarte probabil va accepta această variantă, pentru a nu îl pierde gratis pe jucător, în vară.

Anas Tahiri, căpitanul lui Waalwijk, este cotat la 550.000 de euro. A jucat 19 meciuri în prima ligă din Olanda în acest sezon

Anas Tahiri este chiar căpitanul celor de la Waalwijk, iar în acest sezon a jucat în 19 partide de campionat. A lipsit doar cu ADO Den Haag, pe 9 ianuarie. Iar pe 17 a marcat singurul său gol din acest sezon, cu Willem II. Mai are şi două pase decisive.

Anas Tahiri a strâns în total 42 de meciuri în prima ligă din Olanda. A marcat patru goluri şi a dat trei pase decisive. Este cotat la 550.000 de euro, conform Transfermarkt.de.

Tahiri este un jucător polivalent şi poate evolua atât ca mijlocaş ofensiv, chiar în spatele vârfurilor, sau ca mijlocaş defensiv. Este un jucător pe tiparul lui Damjan Djokovic, pe care Edward Iordănescu l-a cerut.

Edward Iordănescu a cerut întăriri chiar pe postul de mijlocaș central: “Suferim la creativitate”

După victoria în faţa Chindiei, Edward Iordănescu a trimis un mesaj clar conducerii. Prin care cerea clar acoperirea postului de mijlocaş central. Vrea mai multă creativitate în joc, iar William Soares nu a oferit acest lucru pentru ardeleni.

“Creativitatea pe care o căutăm nu o găsim, mă supără acest lucru. Suferim la construcţie, sistematizăm jocul. E nevoie de mai multă imprevizibiliate în jocul nostru, să căutăm pasa penetrantă, să creem dezchilibru, lucruri care nu prea se întâmplă.

La mijlocul terenului avem nevoie de mai multă creativitate. Căutăm jucători, conducerea spirijină lucrurile astea, dar nu e uşor”, a declarat Edward Iordănescu la Telekom.

Basarab Panduru a identificat şi el că problema celor de la CFR Cluj pleacă tocmai de la jucătorul care acoperă centrul terenului.

“Spune că lipseşte creativitatea în jocul echipei. Păi totul porneşte de la Soares, care dă doar pasă în stânga, pasă în dreapta şi pasă în spate. În plus, este foarte lent”, a explicat Basarab Panduru pentru sursa citată.

Închide ×