Sport

Primul transfer pe care îl pregătește Universitatea Craiova după calificarea în Conference League. Atacantul e deja în Bănie. Exclusiv

Universitatea Craiova se întărește în atac după ce s-a calificat în turul 3 preliminar din UEFA Europa Conference League. FANATIK a aflat numele vârfului care a ajuns deja în Bănie.
29.07.2022 | 14:41
Primul transfer pe care il pregateste Universitatea Craiova dupa calificarea in Conference League Atacantul e deja in Banie Exclusiv
Primul transfer pe care îl pregătește Universitatea Craiova după calificarea în Conference League. E deja în Bănie. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova mută din nou pe piața transferurilor. La doar o zi după ce s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League, alb-albaștrii pregătesc achiziționarea unui vârf din Macedonia de Nord.

David Tosevski vine la Universitatea Craiova! Detaliile celui mai recent transfer al „Științei”

FANATIK a aflat în exclusivitate că David Tosevski (21 de ani) se află deja în Bănie și este aproape să semneze cu echipa lui Laszlo Balint. Atacantul a jucat ultima dată la Michalovce (Slovacia, locul 9) sub formă de împrumut de la Rostov și în șapte meciuri n-a reușit să dea niciun gol.

ADVERTISEMENT

Tosevski va fi al cincilea jucător pe care îl primește Balint în această perioadă de mercato, după Raul Silva, Ivan Martic, Rivaldinho și Sergiu Hanca. Primele trei mutări ale oltenilor au fost anunțate în exclusivitate de FANATIK.

Cine este viitorul atacant al alb-albaștrilor

David Tosevski măsoară 1,86 metri și este cotat de transfermarkt.com la 300 de mii de euro. Internațional U21, cu șase selecții și zero goluri, nord macedoneanul a fost dorit și în trecut de Universitatea Craiova. În 2020, Mihai Rotaru era dispus să plătească 700 de mii de euro pentru a-l lua de la Rabotnicki.

ADVERTISEMENT

Transferul nu s-a materializat și atacantul a ajuns la Rostov, rușii plătind 1 milion de euro în schimbul său. David Tosevski nu s-a adaptat deloc la Rostov și a fost împrumutat în ultimii doi ani la Tambov, Gornik Zabrze și ultima dată la Michalovce.

„Suntem în discuții cu un atacant pe care am oferit 700 de mii de euro, înainte de pandemie. A fost cumpărat cu un milion de altă echipă, dar nu a prins acolo. Este vorba despre un jucător străin”, declara Mihai Rotaru la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat astfel că atacantul despre care vorbea Mihai Rotaru este David Toesvki, cel pe care Rosotv a plătit 1 milion de euro în vara lui 2020.

Jucător de picior drept, David Tosevski poate evolua pe trei posturi în ofensivă: atacant de careu, extremă stânga și al doilea vârf. Gustavo Vagenin, Ștefan Baiaram, Andrei Ivan, Elvir Koljic, Jovan Markovic, Rivaldinho, Marian Danciu și George Cîmpanu sunt ceilalți jucători de atac din lotul „Științei”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu are de gând să se oprească aici. Patronul Mihai Rotaru vrea să îl aducă sub comanda lui Laszlo Balint și pe Alexandru Ișfan (22 de ani). FANATIK a anunțat în exclusivitate toate culisele transferului mijlocașului de la FC Argeș.

  • 40 de meciuri, 10 goluri și 3 pase de gol are David Tosevski în întreaga carieră

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 2,07 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT