News

Primul transport din noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina a ajuns în Europa. Ce arme primește Kievul

Primul transport din noul pachet de ajutor militar al Statelor Unite pentru Kiev a ajuns în Europa, iar celelalte șapte urmează să sosească în 24 de ore, potrivit unui anunț al Pentagonului.
19.04.2022 | 21:26
Primul transport din noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina a ajuns in Europa Ce arme primeste Kievul
ADVERTISEMENT

În timp ce Rusia și-a reluat, cu intensitate, atacurile în estul Ucrainei, ajutorul militar american pentru Kiev începe să sosească în Europa.

Primul transport aerian din SUA a ajuns în Europa

Potrivit unui oficial de rang înalt al Pentagonului, citat de CNN, primul transport aerian care conține o parte din tehnica militară pe care SUA au oferit-o Ucrainei a ajuns în Europa. Celelalte șapte zboruri prin care vor fi aduse armele din același pachet de ajutor militar, care valorează 800 de milioane de dolari, vor ajunge în Europa în următoarele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Oficialul nu a precizat cum vor fi transportate mai departe armele pentru Kiev, dar a spus că transporturile nu vor staționa mult timp în locul descărcării, ci vor fi trimise pe cale rutieră către Ucraina.

Pachetul american de ajutor militar pentru armata ucraineană, în valoare de 800 de milioane de dolari, constă în elicoptere Mi-17 – 11 aparate, drone Switchblade – 300, obuziere, echipament de protecție contra atacurilor chimice, 200 de blindate M113, 10 radare pentru contra tirurilor de artilerie, 500 de rachete anti-tanc Javelin, precum și armuri și căști. Până în prezent, Statele Unite ale Americii au trimis Ucrainei ajutoare militare în valoare de peste 3 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Kremlinul, înfuriat de ajutorul Occidentului pentru Kiev

Ministrul apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a acuzat, din nou, SUA şi țările occidentale care ajută militar Ucraina, că prin aceste gesturi nu fac decât să prelungească războiul.

Șoigu a făcut aceste declarații, preluate de postul de televiziune Russia, într-o discuție cu un consiliu consultativ de la Moscova, care a cuprins militari de rang înalt ai Kremlinului. Apariția sa televizată a avut loc la câteva zile după ce presa a speculat că ministrul apărării ar fi suferit un infarct.

ADVERTISEMENT

Serghei Șoigu a declarat, la reuniunea amintită, că arme străine livrate Ucrainei în cantități tot mai mari arată că Occidentul are intenția să forțeze regimul de la Kiev să continue lupta până când va rămâne fără soldați.