Fotbal intern

Primul verdict în cazul decesului lui Patrick Ekeng! Doctoriţa de pe ambulanţă, condamnată la închisoare cu suspendare. Câţi bani trebuie să plătească familiei fostului fotbalist

04.06.2020 | 15:05
Primul verdict in cazul decesului lui Patrick Ekeng Doctorita de pe ambulanta condamnata la inchisoare cu suspendare Cati bani trebuie sa plateasca familiei fostului fotbalist
ADVERTISEMENT

La peste patru ani de la decesul lui Patrick Ekeng, survenit în timpul meciului Dinamo – Viitorul din finalul sezonului 2015-2016, a fost dat primul verdict. Doctoriţa de pe ambulanţă a fost condamnată la închisoare cu suspendare şi trebuie să plătească daune familiei fostului fotbalist.

Primul verdict în cazul decesului lui Patrick Ekeng

Joi s-a dat primul verdict în cazul decesului lui Patrick Ekeng. Sport.ro a anunţat că doctoriţa de pe ambulanţă, care a intervenit pe teren pentru acordarea primul ajutor, a fost condamnată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare.

ADVERTISEMENT

În plus, femeia şi serviciul de ambulanţă “Puls” vor fi obligaţi să plătească 200.000 de euro despăgubiri familiei fostului fotbalist al lui Dinamo. Decizia instanţei nu este una definitivă.

Doctoriţa de pe ambulanţă va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Tragedia a avut loc 6 mai 2016, când Patrick Ekeng a suferit un stop cardio-respirator în timpul meciului Dinamo – Viitorul 3-3.

ADVERTISEMENT

“Soluția ne mulțumește, considerăm că s-a făcut dreptate. Și cuantumul despăgubirilor este mulțumitor, însă vom discuta și cu clienții noștri.

Soluția abia ce a apărut, nu am apucat să discutăm detaliile cu ei, va fi o discuție mai amplă. Nu am stabilit încă dacă vom face apel, vom vedea și ce vor face celelalte părți din dosar”, a declarat Andreea Mincu, avocatul familiei Ekeng, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Văduva lui Patrick Ekeng se pregăteşte să devină asistent medical

Tragedia morţii lui Patrick Ekeng a zguduit familia fostului fotbalist. Nathalie Ekeng, văduva jucătorului dinamovist, se apropie de finalul cursurilor pentru a deveni asistent medical, decizie pe care a luat-o după drama trăită în urmă cu patru ani.

“Urmez școala de asistente – o săptămână de cursuri, o săptămână de practică la spital. Chiar de luni voi merge la spital pentru practică. Pe 4 iulie o voi termina şi voi lucra normal. După ce a murit Pat, asta a fost ambiția mea, să reușesc să am o pregătire medicală.

ADVERTISEMENT

Poate dacă eram atunci lângă el, cine știe. Kim a împlinit 6 ani pe 25 aprilie, iar Patrick junior va face în decembrie 4 ani. Timpul trece foarte repede. Lui Kim îi este cel mai greu, era “prințesa lui tati”. Lui Patrick încă nu îi pot spune nimic, nu ar înțelege”, spunea recent Nathalie Ekeng.

ADVERTISEMENT