Sport

Principala calitate a lui Istvan Kovacs, remarcată și la finala UEFA Conference League: „Deschideți televizorul să-l vedeți!”

Istvan Kovacs (37 de ani) a avut o nouă prestație remarcabilă. Cel mai bun arbitru român și-a impresionat colegii de breaslă la finala UEFA Conference League, AS Roma - Feyenoord.
26.05.2022 | 11:46
Principala calitate a lui Istvan Kovacs remarcata si la finala UEFA Conference League Deschideti televizorul sal vedeti
Istvan Kovacs, cel mai bine pregătit fizic arbitru din Europa. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După 27 de ani, România a avut din nou un arbitru în ultimul act al unei competiții europene. Istvan Kovacs a fost delegat la prima finală UEFA Conference League din istorie. „Centralul” din Carei s-a achitat perfect de sarcini și a impresionat lumea „cavalerilor fluierului”.

Istvan Kovacs, un atlet desăvârșit. Cum a impresionat la finala UEFA Conference League

Christina Unkel, arbitru FIFA din Statele Unite ale Americii, a rămas impresionată nu doar deciziile luate de „centralul” român, ci și de calitățile fizice ale acestuia.

ADVERTISEMENT

„Vreți să vedeți un atlet? Deschideți televizorul pe Roma- Feyenoord, finala Conference League, și priviți cum Istvan Kovacs nu doar că ține pasul cu Tammy Abraham în sprint, dar îi lasă în urmă pe ceilalți atacanți ai Romei. Se antrenează mai bine decât jucătorii”, a scris americanca, pe Twitter.

Este recunoscut deja de câțiva ani faptul că Istvan Kovacs este arbitrul cu cea mai bună pregătire fizică din Europa. După finala UEFA Conference League, românul va avea onoare să oficieze și la Campionatul Mondial din Qatar.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost selectat printre cei 36 de arbitri de centru din întreaga lume care vor conduce partide la turneul final ce se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Istvan Kovacs: „Mă motivează atmosfera de meciuri mari”

Kovacs este arbitru FIFA din anul 2010, iar în acest sezon a arbitrat nu mai puțin de 11 meciuri în cupele europene, printre care finala Conference League AS Roma – Feyenoord 1-0 și semifinala Champions League Manchester City – Real Madrid 4-3.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte fericit, mă simt onorat pentru încrederea pe care UEFA mi-a acordat-o. Și, în același timp, privilegiat să fiu arbitrul primei finale UEFA Conference League din istorie

Este visul oricărui arbitru să ajungă la un Campionat European sau Mondial. E un sentiment special, ca un vis îndeplinit. Și mă motivează enorm de mult.

ADVERTISEMENT

Pe mine mă motivează atmosfera de meciuri mari, trebuie să fii puternic pentru astfel de momente”, a declarat Istvan Kovacs, pentru site-ul UEFA, înainte de finala Conference League.

ADVERTISEMENT