Fotbal international

Principala motivaţie a lui Celtic în meciul cu CFR Cluj: “Vărul meu de la Lazio mi-a spus să câştigăm pentru ei!”

12.12.2019 | 10:02
Principala motivatie a lui Celtic in meciul cu CFR Cluj Varul meu de la Lazio mia spus sa castigam pentru ei
ADVERTISEMENT

Celtic Glasgow a venit la Cluj pentru a juca într-un meci aparent fără miză pentru ei (joi, ora 19.55) scoţienii fiind calificaţi deja în primăvara europeană. Pentru clujeni e un meci capital însă, având nevoie de un punct pentru fi siguri că ajung în şaisprezecimi (în caz că pierd trebuie ca Lazio să nu câştige la Rennes).

Iar misiunea CFR-ului pare uşurată de faptul că Celtic vine cu multe rezerve şi cu destui jucători tineri, însă acum a apărut şi prima problemă. Care a fost dezvăluită în presa scoţiană de Boli Bolingoli, fundaşul belgian al campioanei Scoţiei, care spune că va încerca să câştige pentru vărul său de la Lazio!

ADVERTISEMENT

Miza lui Celtic în meciul cu CFR Cluj: Boli Bolingoli, fundaşul scoţienilor, e vărul lui Lukaku de la Lazio

Bolingoli este unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti de la Celtic şi nu va fi printre cei menajaţi la partida de joi seara de pe “Dr.Constantin Rădulescu”. Fundaşul este văr cu familia Lukaku, Romelu de la Inter şi Jordan de la Lazio şi legăturile de familie sunt destul de puternice, aceasta fiind şi principala motivaţie a apărătorului scoţienilor la meciul cu CFR.

“Chiar înainte să plecăm din Glasgow am primit mesajul de la el. Spunea că aş face bine să pun osul şi să câştig meciul ăsta, pentru că trebuie să-l calific în următoarea fază din Europa League. I-am spus să fie liniştit, că eu o să-mi fac treaba, aşa că să-şi câştige şi ei meciul.

ADVERTISEMENT

E prima oară când mi-a scris înainte de un meci, noi de obicei vorbim după partide, aşa a fost şi în sezonul ăsta de Europa League. El nu a jucat încă în competiţie şi tocmai de aceea vrea să ajungă în primăvară, să intre direct acolo”, a povestit Bolingoli.

Jordan Lukaku nu a fost inclus de Lazio pe lista UEFA din cauza unei accidentări care l-a ţinut departe de gazon în toată toamna lui 2019. Fundaşul stânga şi-a revenit acum şi a început să intre în Serie A. Dacă Lazio se va califica în primăvară, atunci el ar putea fi trecut pe listă şi ar fi eligibil pentru a evolua în fazele superioare.

ADVERTISEMENT

Bolingoli a dezvăluit şi schimbul de mesaje pe care l-a avut cu Lukaku cel mic (Jordan are 25 de ani, Romelu 26) după partidele directe dintre Celtic şi Lazio din grupa de Europa League. Scoţienii au învins prima oară la Glasgow şi apoi şi la Roma cu acelaşi scor, 2-1.

“După primul meci, era supărat, mi-a spus că am avut noroc mare. Zicea că o să vedem noi la retur ce o să se întâmple. După retur i-am scris şi l-am întrebat ce mai zice acum. N-a mai zis nimic, niciun mesaj!”, a râs Bolingoli.

ADVERTISEMENT

Celtic este calificată de pe primul loc, indiferent de rezultatul de la Cluj. CFR are nevoie de un egal pentru a fi sigură de calificare. Poate merge mai departe şi cu o înfrângere, însă doar în condiţiile în care Lazio nu câştigă în deplasare la Rennes. Ambele partide au loc de la aceeaşi oră, 19.55. Clasament: 1. Celtic – 13 puncte 2. CFR Cluj – 9 puncte 3. Lazio – 6 puncte 4. Rennes – 1 punct

ADVERTISEMENT