News

Principalele subiecte online care au atras atenția publicului în ultimele 24 de ore: consultările pe tema prezidențialelor și Euro 2024

În ultimele 24 de ore, mai multe subiecte din online au atras atenția publicului român. Printre ele, consultările pe tema prezidențialelor, Euro 2024 și bacalaureatul.
02.07.2024 | 13:00
Principalele subiecte online care au atras atentia publicului in ultimele 24 de ore consultarile pe tema prezidentialelor si Euro 2024
Consultările premierului Ciolacu pe tema prezidențialelor, Euro 2024 și bacalaureatul, principalele subiecte online. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mai multe subiecte online au atras atenția publicului român în ultimele 24 de ore, printre ele fiind consultările pe tema prezidențialelor, Euro 2024 și examenul de bacalaureat.

Consultările premierului Ciolacu pe tema prezidențialelor, Euro 2024 și bacalaureatul, principalele subiecte online care au atras atenția publicului în ultimele 24 de ore

Conform Informat.ro, în ziua precedentă, aproape jumătate din impactul mențiunilor online despre numele premierului României este legat de consultările organizate de acesta pe tema datei alegerilor prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Acest subiect, prezentat pe larg în media audio-vizuală, a generat interes ridicat și pentru consumatorii de știri online, dacă ne raportăm strict la temele politice.

Pe de altă parte, la modul general, a dominat o altă temă majoră, precum EURO2024. Pe undeva este normal, dat fiind faptul că marți, la Munchen, naționala de fotbal a României joacă cel mai important meci din istoria sa recentă.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că interesul de căutare pe Google pentru numele premierului, prin comparație Bacalaureatul, a fost extrem de mic. Se pare că, pentru publicul larg, discuția politică despre data alegerilor prezidențiale este mai degrabă lipsită de relevanță.

Dacă ne referim strict la termenii frecvent utilizați în știrile despre consultările de la Palatul Victoria, pe listă apar numele principalilor actori politici participanți: lideri și partide.

ADVERTISEMENT

Au fost multe știri în online în care au fost menționați termeni referitori la ședința conducerii PNL de ieri, care a avut loc pe fondul consultărilor organizate de premier. La acest eveniment, liberalii au decis că susțin organizarea alegerilor prezidențiale la termen.

Despre întâlnirile premierului Ciolacu cu liderii partidelor politice au scris cel mai mult site-urile de știri. În top se află atât cele mainstream, cât și cele alternative, precum 60m.ro.

ADVERTISEMENT

Pe zone din țară, a fost un interesul foarte mare al surselor online din Constanța, față de tema consultărilor de la Palatul Victoria. Pe vest este o atenție mai moderată față de subiect.

În concluzie, media a scris mult despre evenimentul politic de luni. Subiectul a generat interes pentru consumatorii de știri. Evenimentul trebuie însă raportat la contextul mai larg al altor subiecte prezente în media, cele din alte sfere, și care preocupă mai mult publicul în prezent.

ADVERTISEMENT
Cum trăiește Orașul Imposibil? Arată în unele locuri ca în pandemie, oameni puțini...
Cum trăiește Orașul Imposibil? Arată în unele locuri ca în pandemie, oameni puțini pe străzi, liniște și multe forțe de ordine
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat,...
Acuzaţii grave la adresa lui Mihai Zmărăndescu în scandalul maceta: Nu i-a păsat, mi-a pus viața în pericol
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!