News

Principalii suspecți de crimă în cazul fetei incendiate la Ghimpați, arestați. Și-au recunoscut fapta

18.11.2020 | 19:38
Principalii suspecti de crima in cazul fetei incendiate la Ghimpati arestati Siau recunoscut fapta
Principalii suspecți de crimă în cazul fetei incendiate la Ghimpați, arestați. Și-au recunoscut fapta. Sursa foto: colaj România TV/PresaSM
ADVERTISEMENT

Principalii suspecți în cazul Sabinei, femeia ucisă şi incendiată într-o valiză pe un câmp în Ghimpați, au fost arestați preventiv, după ce și-au recunoscut fapta.

Judecătorii Tribunalului Giurgiu au decis ca aceștia să stea după gratii în următoarele 29 de zile. Este vorba despre două surori și iubitul uneia dintre ele.

ADVERTISEMENT

Cei trei suspecți sunt cercetaţi pentru omor calificat şi profanare de cadavre. La audieri, aceștia și-au recunoscut fapta.

Principalii suspecți de crimă în cazul fetei incendiate la Ghimpați au fost arestați

În cursul serii de miercuri, trei mandate de arestare au fost emise în cazul principalilor suspecți pentru uciderea și incendierea unei femei, acum trei săptămâni, pe un câmp din Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Suspecții, care locuiau împreună cu victima în București, au recunoscut în fața judecătorilor că au lovit-o pe femeie până a rămas fără suflare, după care, ca să își ascundă fapta, au incendiat-o.

”După îndelungi audieri, în urmă cu o oră, Tribunalul Giurgiu a dat decizia de arestare preventivă a celor trei suspecţi în cazul femeii arse la Ghimpaţi.

ADVERTISEMENT

Cei trei, un bărbat şi două femei, au recunoscut în instanţă voalat faptele, în sensul că fiecare dă vina pe celălalt pentru faptele comise şi deja au făcut contestaţie cu privire la decizia instanţei”, a afirmat procurorul Adrian Alexe, conform Agerpres.

Cele două surori și bărbatul în cauză au fost reţinuţi inițial pentru 24 de ore, după percheziţii la domiciliul acestora, fiind audiaţi de procurori până în dimineaţa zilei de miercuri iar după-amiază au fost prezentaţi instanţei din cadrul Tribunalului Giurgiu, care a decis arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind conduşi în arestul IPJ Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Cum au ajuns anchetatorii pe urma celor trei suspecți

Procurorii implicați în acest caz spun că au identificat autoturismul cu care cadavrul femeii a fost dus pe câmpul pe care a fost abandonat. Vehiculul a fost ridicat și va fi supus unei expertize.

Principala probă care a dus la reținerea celor trei a fost obținută după ce au fost analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe marginea drumului. În imagini a fost surprinsă mașina în care a fost transportat geamantanul cu trupul femeii.

Astfel, a fost identificată mașina, iar apoi au fost găsiți și suspecții. Cei trei mai fuseseră audiați în acest dosar în care peste 100 de persoane au dat declarații după comiterea faptei. În acest dosar se fac cercetări pentru fapte de omor calificat și profanare de cadavre.

Pe data de 30 octombrie, pe un câmp între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor a fost identificat cadavrul incinerat al unei femei, care a ars în proporţie de 90%.

În urma cercetărilor și audierilor martorilor, dar și după urmărirea înregistrărilor de pe camerele de filmat din zonă, procurorii şi criminaliştii au reuşit identificarea cadavrului femeii, care a fost carbonizat aproape în întregime şi au reuşit şi identificarea suspecţilor, un bărbat şi două femei.

Femeia arsă practica prostituţia şi locuia împreună cu agresorii ei într-un cartier din Bucureşti, iar mobilul faptei de omor a constat în neînţelegeri în interiorul locuinţei intervenite între ea şi cei trei arestaţi, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT