Fotbal international

Principalul argument pentru transferul lui Ianis Hagi la Lazio: „S-ar potrivi foarte bine în sistemul lui Simone Inzaghi”

13.04.2020 | 20:10
Principalul argument pentru transferul lui Ianis Hagi la Lazio Sar potrivi foarte bine in sistemul lui Simone Inzaghi
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică, antrenorul secund al primei reprezentative, consideră că Ianis Hagi s-ar putea impune la Lazio, principalul argument fiind sistemul jucat de Simone Inzaghi, un 3-5-1-1, în care fotbalistul aflat acum la Rangers ar ocupa postul din spatele atacantului central.

Ianis Hagi ar putea ajunge la Lazio

Ianis Hagi a avut un început bun la Rangers, unde a ajuns sub formă de împrumut de la Genk, iar evoluțiile solide ar fi atras atenția celor de la Lazio.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică, fotbalist care a evoluat în carieră pe un post similar celui în care joacă în prezent Ianis, consideră că internaționalul român s-ar potrivi perfect în sistemul folosit de Simone Inzaghi la Lazio.

Pentru Ianis Hagi cel mai important este să joace. La Rangers a avut evoluții bune, a jucat constant. Mi-ar plăcea să ajungă la o echipă ca Lazio.

ADVERTISEMENT

În sistemul pe care îl joacă Simone Inzaghi la Lazio, un 3-5-1-1, el ar fi jucătorul din spatele vârfului, s-ar potrivi foarte bine, dar campionatul Italiei este foarte puternic, el a mai fost acolo, dar era foarte tânăr.

La Rangers Ianis joacă undeva în partea dreaptă, dar nu este neapărat o problemă, pentru că lovește mingea cu ambele picioare la fel de bine, dar în zona centrală ar avea mai multă libertate de mișcare”, a declarat Nicolae Dică la TV Digisport.

ADVERTISEMENT

„Îl văd pe Coman într-un campionat puternic”

Alături de Ianis Hagi, Florinel Coman este un alt fotbalist român care ar putea schimba echipa în următoarea perioadă de mercato, americanii de la Orlando City fiind interesați de mijlocașul de la FCSB.

Nicolae Dică, cel care l-a antrenat la FCSB, consideră că Florinel Coman s-ar putea impune într-un campionat mai puternic decât cel nord-american.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere material ar fi foarte bine pentru Coman să meargă în Statele Unite, dar eu îl văd pe Coman să ajungă în Italia, Spania, Franța, poate chiar Anglia.

Eu cred că ar face față într-un campionat de top, la o echipă de mijlocul clasamentului. El are calități, a crescut foarte mult de când a ajuns la FCSB”, susține Nicolae Dică.

ADVERTISEMENT