Sporturi

Principalul inamic al României în meciul cu Cehia din Fed Cup! Ce decizie au luat organizatorii! Foto

08.02.2019 | 18:01
Principalul inamic al Romaniei in meciul cu Cehia din Fed Cup Ce decizie au luat organizatorii Foto

România va juca sâmbătă şi duminică împotriva Cehiei în sferturile de finală din Fed Cup. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Ana Bogdan vor avea parte de un inamic inedit în meciurile din acest weekend, care se vor disputa în Ostravar Arena. Cu doar câteva zile înainte de Cehia – România, organizatorii au luat o decizie importantă.

Weekend-ul trecut, Cehia a jucat, în Ostravar Arena, împotriva Olandei în Cupa David, iar suprafaţa folosită a fost Novacrylic Ultracushion, una puţin mai lentă, dar care, după mai multe utilizări, devine mai rapidă. Luni, după terminarea meciurilor din Cupa Davis, Federaţia Cehă de Tenis a apelat la o firmă specializată pentru a reface suprafaţa de joc.

Principalul inamic al României în meciul cu Cehia din Fed Cup. Jucătoarele s-au plâns de suprafaţa de joc

Suprafaţa de joc va fi principalul inamic al României în meciul cu Cehia din Fed Cup. Joi, FANATIK a participat la antrnamentul echipei conduse de Florin Segărceanu, iar româncele au început să se adapteze la covorul verde din Ostravar Arena. De altfel, vineri, în ziua tragerii la sorţi, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Ana Bogdan vor avea două sesiuni de antrenament în sala construită în 1986.

Principalul inamic al României în meciul cu Cehia din Fed Cup. Jucătoarele s-au antrenat joi în Ostravar Arena
Principalul inamic al României în meciul cu Cehia din Fed Cup. Jucătoarele s-au antrenat joi în Ostravar Arena

La conferinţa de presă premergătoare meciului Cehia – România, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător, şi Simona Halep au vorbit despre covorul verde din Ostravar Arena. Fostul lider mondial a susţinut că mingea, care are aceeaşi culoare cu supafaţa de joc, este greu de văzut în timpul schimburilor. “Este o suprafaţă dificilă, mai ales că e verde şi este greu să vezi mingea. Terenul va fi acelaşi pentru toţi. Nu pot spune dacă sprafaţa de joc este un avantaj sau un dezavantaj. Ne-am antrenat doar de două ori”, a declarat Simona Halep la conferinţa de presă de miercuri. “Este ciudată suprafaţa. Îţi trebuie câteva zile ca să te obişnuieşti. Nu pot să o compar cu vreo altă suprafaţă pe care am jucat. Mingea capătă un efect special”, a completat Florin Segărceanu.

Cehia a avut ghinion cu suprafaţa de joc în Cupa Davis, dar le-a adus victoria în Fed Cup 2018

Pe 1 şi 2 februarie, Cehia a jucat împotriva Olandei în Cupa Davis. Echipa condusă de Jaroslav Navratil, avându-i pe teren pe Jiri Vesely, Lukas Rosol şi Jiri Leheck, a fost învinsă, scor 1-3, iar mulţi specialişti au pus înfrângerea şi pe seama covorului verde din Ostravar Arena. Cu toate aceste, cehii au amintiri plăcute cu Novacrylic Ultracushion. În 2018, Federaţia Cehă de Tenis a apelat la acest covor verde la meciurile jucate la Praga, în O2 Arena, cu Elveţia şi Statele Unite ale Americii. Împotriva SUA, jucătoarele din Cehia au reuşit să câştige al 11-lea trofeu în Fed Cup.