Fotbal intern

Motivul pentru care Mario Camora ar trebui să fie titular cu Islanda. Ce avantaj are față de Bancu

06.10.2020 | 19:32
Motivul pentru care Mario Camora ar trebui sa fie titular cu Islanda Ce avantaj are fata de Bancu
ADVERTISEMENT

Căpitanul lui CFR Cluj, Mario Camora, a fost în sfârșit convocat de Mirel Rădoi la echipa națională, la poate cel mai important meci din ultimii ani pentru fotbalul românesc.

CFR Cluj a reușit să se califice în grupele Europa League, după ce a trecut la pas de finlandezii de la Kups Kuopio, iar Mario Camora a făcut din nou un meci foarte bun și poate fi prima opțiune a lui Mirel Rădoi pentru meciul de baraj cu Islanda.

ADVERTISEMENT

Au fost multe voci care au susținut naturalizarea portughezului, care este căsătorit cu o româncă ,are cetățenie română, locuiește în Cluj de aproape 10 ani. Mario Camora a demonstrat că merită să joace la echipa națională, deși a fost contestat în mai multe rânduri de suporteri.

Ce avantaj are Mario Camora în lupta pentru titularizare cu Bancu: a jucat cu două echipe nordice în Europa League

Camora a jucat foarte bine atât în Suedia, în meciul câștigat de CFR Cluj cu 1-0 în fața campioanei Djugardens, dar și în meciul de la Cluj cu finlandezii de la Kups Kuopio, oferind siguranță apărării pe tot parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

De altfel, fundașul stânga cunoaște probabil foarte bine stilul de joc al echipelor nordice, după ce Dan Petrescu a studiat în detaliu ambele echipe și le-a oferit jucătorilor toate informațiile necesare, iar acesta poate fi un detaliu decisiv pentru titularizarea lui în meciul din Islanda.

Mirel Rădoi l-a taxat pe fotbalistul portughez după ce acesta a fredonat imnul în direct, dar a ținut cont în primul rând de valoare jucătorului despre care a declarat: ,,El trebuie să fie serios în continuare, să aibă evoluții bune, ca să poate să cânte imnul după ce vom câștiga în Islanda, dacă ne vom califica. Mai sunt etape de jucat și e în funcție de evoluțiile lor”spunea selecționerul care anticipa convocarea lui Camora.

ADVERTISEMENT

Ultrașii naționalei și Ciprian Marica, principalii contestatari ai lui Camora

Deși au fost mulți oameni de fotbal care au susținut naturalizarea lui Camora, portughezul a avut și foarte mulți contestatari, unul dintre ei fiind fostul atacant al echipei naționale, Ciprian Marca, care a declarat că este împotriva naturalizărilor.

Însă cea mai violentă reacție a venit din partea unor grupări ultras care susțin exclusiv echipa națională și anume Uniți sub Tricolor și Honor et Patria, care au criticat dur naturalizarea lui Camora și i-au urat lui Mirel Rădoi un mandat cât mai scurt la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Mario Camora este o soluție pentru echipa națională dacă ținem cont de constanța pe care a arătat-o, pe care puțini fotbaliști o au în Liga 1, iar mentalitatea sa occidentală, poate fi un plus în meciul cu Islanda. De altfel, fotbalistul își dorește să îmbrace tricoul echipei naționale, ceea ce alți jucători români precum Ștefan Radu au refuzat să o mai facă. Așadar, poate cei care îl contestă ar trebui să se gândească cine e mai român: Mario Camora sau Radu Ștefan?

ADVERTISEMENT
Tags: