News

Principalul suspect în cazul uciderii turiștilor americani și australieni din Mexic, prins. Care a fost motivul crimei

Cazul uciderii turiștilor americani și australieni din Mexic. Cine este principalul suspect și ce motiv a avut să îi omoare pe tineri
09.05.2024 | 19:00
Principalul suspect in cazul uciderii turistilor americani si australieni din Mexic prins Care a fost motivul crimei
Principalul suspect în cazul uciderii turiștilor americani și australieni din Mexic, prins. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Principalul suspect în cazul uciderii turiștilor americani și australieni din Mexic a fost prins și inculpat de polițiști. Este vorba despre Jesus Gerardo alias ”El Kekas”, potrivit AFP. Trei persoane au fost audiate în acest caz.

Cazul uciderii turiștilor americani și australieni din Mexic. Cine este principalul suspect

Cei trei surferi, doi frați australieni, Callum și Jake Robinson, și prietenul lor american, Carter Rhoad, au fost dați dispăruți pe 27 aprilie, în timp ce se aflau într-o staţiune balneară în Baja California.

ADVERTISEMENT

Trupurile lor au fost găsite la câteva zile pe fundul unui puț. Victimele au fost împușcate în cap, în timp ce campau într-o zonă îndepărtată de Santo Tomas. Pe 2 mai, cei trei au fost identificați de familii.

Încă de la începutul anchetei, autoritățile anunțau că au arestat trei persoane suspecte în acest caz. Unul dintre bărbați, Jesus Gerardo a fost inculpat. El a spus că i-a ucis pe turiști pentru a le fura mașina.

ADVERTISEMENT

Se pare că și ceilalți doi oameni audiați ar fi fost implicați în caz. Acum, Parchetul strânge probele necesare pentru a-i acuza de crimă. Deocamdată, aceștia sunt arestați pentru deținere de metamfetamină.

Mașina tinerilor a fost incendiată

Amintim că mașina celor trei surferi a fost găsită de autorități nu foarte departe de locul faptei. Vehiculul era ars, cel mai proabil fiind incendiat de criminali după ce i-au ucis pe cei trei tineri.

ADVERTISEMENT

Cadavrele victimelor se aflau într-o stare avansată de descompunere. În urma tragediei, premierul australian Anthony Albanese a transmis că „regretă moartea tragică” a surferilor și a „salutat memoria tinerilor minunați”.

O declarație a fost dată și de mama celor doi frați din Australia. „Inimile ne sunt zdrobite, iar lumea a devenit un loc mai sumbru”, a transmis Debra Robinson, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Cazul tinerilor uciși a stârnit un val de revoltă în rândul turiștilor, mai ales americani, care vin foarte des la Ensenada, fiind la circa 100 de km de frontieră. Mai mulți surferi au manifestat, acum câteva zile, cerând o securitate mai mare în zonă.

 

 

ADVERTISEMENT