News

Principesa Margareta aduce reproșuri șefilor din UE: România nu e tratată la fel ca alte țări

22.11.2019 | 17:39
Principesa Margareta aduce reprosuri sefilor din UE Romania nu e tratata la fel ca alte tari
ADVERTISEMENT

Principesa Margareta, custodele Coroanei Regale a României, a vorbit despre rolul României în Uniunea Europeană, după ce țara noastră a fost criticată din cauza fostei guvernări care a pornit un asalt împotriva justiției. Margareta a declarat că, deși sunt multe de îmbunătățit, țara noastră nu e la fel de respectată și e tratată discriminatoriu de multe ori.

Principesa Margareta îi critică pe șefii din UE

Recentul raport din luna octombrie dat publicității de Comisia Europeană în care se scrie că România a regresat la capitolul stat de drept o îngrijorează pe Margareta. Asta nu a făcut-o pe fiica regretatului rege Mihai I să nu constate și capitolele la care țara noastră are parte de un alt tratament în cadrul Uniunii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 12 puncte care vizează în mare parte recomandări privind statul de drept, Principesa Margareta a constatat faptul că țara noastră a primit opt recomandări în plus, lucru pe care nu îl consideră tocmai firesc.

„Orice facem, nu este niciodată suficient”

Cu mâhnire, la o întâlnire recentă cu ambasadorii, aceasta a spus că orice ar face guvernele noastre privind intrarea în Schengen, constată că niciodată nu este suficient și că mereu e ceva de făcut în plus, față de alte țări care au intrat în acest spațiu fără atâtea opreliști.

ADVERTISEMENT

„Același lucru este valabil și pentru aplicarea Acordului Schengen, în cazul căruia, orice facem, nu este niciodată suficient. Din nou, nu sugerez să primim un tratament special. Și nici nu mă număr printre cei care cred că România este victimizată; sunt pe deplin conștientă de presiunile pe care le au alte guverne ale Uniunii Europene”, a declarat Margareta, notează libertatea.ro.

„Dar, deși am căzut de acord, acum doi ani, asupra celor 12 puncte fundamentale care trebuiau atinse în această privință, am descoperit anul trecut că avem opt recomandări suplimentare pe care trebuia să le îndeplinim. Acest fapt tinde să creeze teama că așa-numitul Mecanism de Cooperare și Verificare, pe care România l-a semnat fără ezitate în anul 2007 ca măsură tranzitorie, va deveni, de facto, o decizie permanentă”, a mai spus Margareta.

ADVERTISEMENT