News

Prinţ mort la numai 38 de ani. Cauza decesului moştenitorului la tron, învăluită în mister

26.10.2020 | 19:40
Print mort la numai 38 de ani Cauza decesului mostenitorului la tron invaluita in mister
ADVERTISEMENT

Prințul Azim, fiul sultanului din Brunei a murit la vârsta de 38 de ani, după un tratament prelungit pentru o boală gravă, a anunțat presa de stat.

Prințul Azim, al șaselea copil al sultanului și al patrulea în linie la tron, a murit în capitala Bandar Seri Begawan sâmbătă în jurul orei 10 dimineața. Deși cauza exactă a morții lui Azim nu a fost clarificată, se speculează că suferea de cancer.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu tradiția islamică, înmormântarea sa a avut loc în aceeași zi înainte de a fi declarate șapte zile de doliu național, timp în care sărbătorile sunt interzise.

Prințul Azim era un susținător al comunității LGBT

Cel de-al doilea fiu al sultanului era bine cunoscut pentru găzduirea unor petreceri extravagante cu invitați celebri, printre care Pamela Anderson, Janet Jackson și Mariah Carey.

ADVERTISEMENT

El a produs câteva filme la Hollywood, inclusiv lungmetrajul din 2014 „You’re Not You” cu Hilary Swank. Averea netă a lui Azim a fost estimată la 5 miliarde de dolari în momentul morții sale.

Michael Jackson, Pamela Anderson și Joan Collins au fost fotografiați alături de prinț de-a lungul anilor. Alți prieteni celebri au fost Mischa Barton și Scarlett Johansson.

ADVERTISEMENT

Azim a găzduit, de asemenea, petreceri la care au participat mai mulți avocați ai drepturilor homosexuale și transgender, printre care se numără Caitlyn Jenner, Mariah Carey și schiorul Gus Kenworthy, care este în mod deschis gay.

Sprijinul lui Azim pentru comunitatea LGBT a dus la zvonuri că ar fi și el gay, deși nu a discutat niciodată în mod deschis despre sexualitatea sa, scrie Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Poziția sa a atras o atenție deosebită în 2019, când tatăl său, Hassanal Bolkiah, a anunțat o nouă lege care permitea uciderea cu pietre a homosexualilor.

Dar, în urma reacțiilor internaționale, Bolkiah a decis că un moratoriu al pedepsei cu moartea din Brunei ar trebui extins la noua lege. Înseamnă că, deși pedeapsa pentru sexul homosexual este în continuare oficial moartea prin lapidare, sultanul a fost de acord să nu o folosească. Brunei nu a găzduit o execuție publică din 1957.

Azim s-a născut pe 29 iulie 1982 în capitala Bruneiului, fiind al șaselea copil și al doilea fiu al sultanului Bolkiah, născut de a doua sa soție Hajah Mariam.

Azim era cunoscut în țara sa ca cineast, designer și filantrop care a strâns bani pentru copiii bolnavi în fază terminală și cei cu autism.

Prințul nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii.

ADVERTISEMENT
Tags: