Life

Prințesa Catherine a Marii Britanii s-a vaccinat împotriva COVID-19

Prințesa Catherine a Marii Britanii s-a vaccinat împotriva COVID-19 la câteva zile după ce soțul ei, prințul William, a fost, la rândul lui, imunizat.
30.05.2021 | 12:50
Printesa Catherine a Marii Britanii sa vaccinat impotriva COVID19
ADVERTISEMENT

Prințesa Catherine a Marii Britanii și Ducesă de Cambrige a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19, vineri, în Londra.

Prințesa Catherine a Marii Britanii s-a vaccinat

Prințesa Catherine a Marii Britanii a primit prima sa doză de vaccin, fără să fie precizată marca serului cu care s-a inoculat, iar imaginea cu ea în timp ce se imunizează la Science Museum din Londra.

ADVERTISEMENT

„Ieri am primit prima mea doză de vaccin (împotriva) COVID-19 la Science Museum din Londra. Sunt extrem de recunoscătoare faţă de toţi cei care joacă un rol în acest program! Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi”, a spus, sâmbătă, Ducesa de Cambrige într-un mesaj transmis pe conturile de socializare ale Casei Regale.

De altfel, Prințesa Catherine a Marii Britanii a postat și o fotografie cu momentul în care este vaccinată, iar Ducesa de Cambrige a purtat mască, o bluză deschisă la culoare și jeanși, o ținută în care, în ultimii ani, a fost văzută foarte rar.

ADVERTISEMENT
Printesa Catherine
Printesa Catherine a Marii Britanii s-a vaccinat impotriva COVID-19 Sursa foto: Facebook

În altă ordine de idei, internauții au comentat imaginea, mulți remarcând că cel care îi administra vaccinul Prințesei Kate nu purta mănuși.

Casa Regală britanică face lobby pentru vaccinare

De curând, Prințul William, nepotul reginei Elisabeta a Marii Britanii, a anunțat că a fost și el vaccinat, el fiind unul dintre cei mai vocali susținători ai imunizării prin vaccin. Mai mult, Prințul face lobby și îndeamnă populația Regatului Unit să aibă încredere în programul de imunizare împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

De altfel, Prințul Willian, al doilea în rândul succesiunii la tronu nu este singurul din Casa Regală Britanică care s-a vaccinat, anterior fiind imunizați și Prințul Charles, moștenitorul tronului, dar și Regina Elisabeth, suverana Marii Britanii.

Prințul William și Prințul Charles au fost bolnavi de coronavirus

Anul trecut, atât Prințul William, cât și Prințul Charles au fost testați pozitiv la coronavirus, în aceeași perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

De altfel, preciza în luna noiembrie a anului 2020, Prințul William, susține presa britanică, a recunoscut că a avut o formă destul de severă de coronavirus, dar nu a anunțat acest lucru pentru a nu provoca neliniște și îngrijorare în rândul populației Marii Britanii.

Marea Britanie are trei sferturi de populație vaccinată

Marea Britanie a anunțat de curând că aproximativ 32 de milioane de oameni, adică trei sferturi din populația adultă a fost deja vaccinată cu prima doză, în timp de 20 de milioane ar avea, deja, și rapelul făcut.

Marea Britanie a fost una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, având aproximativ 4,5 milioane de cazuri și peste 120.000 de decese, până acum.

ADVERTISEMENT