ADVERTISEMENT
Life

Prințesa Diana, 23 de ani de la tragica dispariție. Ultimele cuvinte ale ”reginei inimilor”, dezvăluite de pompierul care a încercat să o salveze din cumplitul accident

Autor: Bogdan Solomon | 31.08.2020 | 18:24
Prințesa Diana, 23 de ani de la tragica dispariție. Ultimele cuvinte ale ”reginei inimilor”, dezvăluite de pompierul care a încercat să o salveze din cumplitul accident
Pompierul care a condus echipa de salvare ajunsă la locul accidentului era convins că prințesa Diana va supraviețui. Sursa foto: bbc.com

Chiar dacă astăzi s-au scurs 23 de ani de la accidentul care i-a adus sfârșitul, moartea prințesei Diana rămâne în continuare învăluită în mister. De-a lungul timpului s-au vehiculat nenumărate ipoteze, însă nimeni nu a fost dispus să explice cu exactitate ce s-a întâmplat în acea noapte în tunelul din Paris.

ADVERTISEMENT

Cert este doar că „Regina Inimilor”, așa cum era supranumită de toți cei care au iubit-o și au apreciat-o, divorțase recent de prințul Charles și visa la o nouă poveste de dragoste alături de Dodi Al-Fayed, fiul unui miliardar egiptean.

Din păcate, totul s-a năruit în clipa în care Henri Paul, șoferul mașinii în care se aflau cei doi a intrat în tunelul Pont de l’Alma cu gândul să scape de fotografii care îi urmăreau aproape cu disperare pentru a-i surprinde împreună. Din pricina vitezei de 180 km/h, Paul a pierdut controlul volanului și a intrat cu autoturismul în cel de-al 13-lea pilon de susținere al tunelului.

ADVERTISEMENT

Pompierul care a încercat să-i salveze viața face dezvăluiri cutremurătoare. Care au fost ultimele cuvinte ale prințesei Diana

Într-un interviu acordat recent, Xavier Gourmelon, pompierul care a condus întregul echipaj ajuns la fața locului pentru a le acorda victimelor primul ajutor, povestește cu ochii în lacrimi că Diana era încă în viață la sosirea salvatorilor. Ba chiar era convins că prințesa va supraviețui accidentului.

Din păcate, în ciuda eforturilor de a-i salva viața, medicii de la spitalul Pitié-Salpetriére Hospital, unde aceasta fusese transferată de urgență din cauza leziunilor suferite, s-au văzut nevoiți să pronunțe decesul. „My God, what’s happened? (n.r. Dumnezeule, ce s-a întâmplat?)”, au fost ultimele cuvinte ale prințesei de Wales.

ADVERTISEMENT

Scrisoarea care a pus capăt mariajului dintre prințesa Diana și prințul Charles a fost făcută publică. Documentul poartă semnătura reginei Elisabeta a II-a

Cu puțin timp înainte de tragicul accident care i-a provocat moartea, Diana a găsit puterea să vorbească deschis despre mariajul eșuat cu prințul Charles al Marii Britanii. Ulterior s-a dovedit că dezvăluirile sale au venit, însă, ca urmare a unei scrisori primite din partea unui mesager regal.

Semnat de însăși regina Elisabeta a II-a, textul a dus la unul dintre cele mai mediatizate divorțuri din istoria showbiz-ului. Biograful englez susține că Harry nu ezita să-i spună lui Charles că „îl urăște” și relatează o scenă în care prințul își lovea cu pumnii propriul tată, pe motiv că nu mai suporta să îi facă rău femeii care i-a dat viață.

ADVERTISEMENT

În legătură cu certurile dintre părinți, nemulțumit era și prințul William. Discuțiile și scandalurile erau la ordinea zilei mai ales după ce Diana aflase că Charles o înșela des, de multe ori prinzându-l în fapt cu diferite femei.

Tânărul Harry a lansat un atac asupra tatălui său, dând în el cu picioarele și cu pumnii. I-a strigat: Te urăsc, te urăsc pentru că o faci pe mami să plângă”, spune Morton, conform thesun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Prințesa Diana a divorțat de Prințul Charles pe 28 august 1996, iar despărțirea a creat o undă de șoc în familia regală britanică. Un an mai târziu, în 1997, prințesa Diana își pierdea viața într-un accident rutier produs într-un tunel din Paris, când încerca să scape de fotoreporterii care îi urmăreau pe ea și amantul ei, Dody al-Fayed.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!