Prințesa Diana a avut zile fripte înainte de decesul ei, survenit într-un accident rutier în Paris, în anul 1997. Relația cu Regina Elisabeta era tensionată. Nimeni n-ar fi bănuit cât de departe ajungea râca dintre cele două.
Chef-ul personal al reginei și al Dianei a povestit pe Youtube una dintre situațiile cele mai stânjenitoare, cu care mama prinților William și Harry se confrunta destul de des. Se întâmpla când se așeza la masă cu Elisabeta a II-a.
Darren McGrady, fostul bucătar personal al celor două figuri regale, a relatat într-un vlog că Dianei îi era frică inclusiv să vorbească la masă. Soacra ei se ofusca din orice.
Potrivit chef-ului, Diana avea teamă să mai ceară încă o farfurie de mâncare atunci când avea poftă de ceva. Regina se uita foarte urât și se simțea deranjată, ba chiar jignită deseori de atitudinea ei.
Crepe soufflee era preparatul preferat al Prințesei Diana, preparat pe care de multe ori îl consuma cu un nod în gât, de teamă să nu o enerveze pe Regină, potrivit telecinco.es.
„Știu că prințesa cobora în bucătărie pentru a cere mâncare. Era destul de speriată să spună în fața Reginei că își mai dorește o farfurie”, istorisește Darren McGrady, punând-o pe monarhă într-o lumină destul de proastă.
Bărbatul care face aceste dezvăluiri a lucrat pentru Casa Regală a Marii Britanii timp de 11 ani. Între 1993 și 1997, a fost bucătarul personal al Reginei Elisabeta și al Prințesei Diana.
McGrady a vorbit și despre producția lansată recent, „Spencer”. În film, el este jucat de actorul Sean Harris, iar în legătură cu felul în care îl interpretează, bucătarul a simțit nevoia să facă o mențiune.
Nu are nimic împotriva felului în care este jucat, însă el niciodată nu i s-a adresat prințesei altfel decât „Alteța Sa Regală”. Chef-ul a simțit nevoia să facă această clarificare. Asta după ce mai mulți fani ai biografiei cinematografice au observat cât de lejer se adresa acesta prințesei inimilor.
„Chiar dacă Sean Harris îi spune simplu, Diana, eu i-am respectat întotdeauna titulatura. De asta, mereu m-am adresat cu Alteța Sa Regală”, a concluzionat omul care știa cel mai bine gusturile culinare ale Dianei.