Life

Cel mai scump divorț din istorie. Câți bani trebuie să-i dea șeicul Dubaiului prințesei Haya

Cel mai scump divorț din istorie. Iată câți bani trebuie să-i dea șeicul Dubaiului prințesei Haya, care a fugit în Marea Britanie în 2019. Este cea de-a șasea soție a șeicului.
22.12.2021 | 23:49
Cel mai scump divort din istorie Cati bani trebuie sai dea seicul Dubaiului printesei Haya
Câți bani trebuie să-i dea șeicul Dubaiului prințesei Haya după divorț. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințesa Haya (47 de ani) și șeicul Dubaiului, Mohammed bin Rashid al-Maktoum (72 de ani), au divorțat, iar suveranul trebuie să-i plătească o sumă uriașă fostei soții și celor doi copii pe care îi au împreună.

O instanță de judecată din Marea Britanie l-a obligat pe șeic să-i plătească prințesei o sumă de 550 de mii de lire sterline pentru ca ea și copiii să se întrețină, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Acesta trebuie să-i plătească prințesei Haya suma de 251,5 milioane de lire sterline (aproximativ 300 de milioane de euro). Șeicul trebuie să mai plătească și suma de 290 de milioane de lire sterline pentru copii (peste 340 de milioane de euro).

Câți bani trebuie să-i dea șeicul Dubaiului prințesei Haya

În 2019, prințesa Haya a fugit din palatul din Dubai al soțului ei, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Aceasta i-a luat cu ea și pe cei doi copii ai cuplului, Jalila (14 ani) și Zayed (9 ani). Cei doi se află în custodia prințesei.

ADVERTISEMENT

Acordul de divorț dintre prințesa Haya și fostul ei soț a ajuns la suma de 550 de milioane de lire sterline, adică 646 de milioane de euro. Acest caz este considerat ca fiind cea mai costisitoare înțelegere de divorț din istoria juridică din Marea Britanie, potrivit sursei citate anterior.

Prințesa Haya este cea mai tânără dintre cele șase soții ale conducătorului din Dubai. Banii pe care îi va primi prințesa ar urma să acopere costurile de administrare a două proprietăți care valorează milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Una se află lângă Palatul Kensington din Londra, iar cealaltă în Egham, Surrey, care este și reședința sa principală.

Prințesei i s-a acordat și un „buget de securitate” substanțial, dar și vacanțe, salarii și cazare pentru o asistentă și pentru o bonă. În plus, bugetul asigură și mașini pentru familie și întreținerea diferitelor animale de companie. Fiecare dintre cei doi copii va primi anual 5,6 milioane de lire sterline pe an.

ADVERTISEMENT

Prințesa Haya s-a temut pentru viața ei

Judecătorul a decis, în hotărârea de divorț, că prințesa Haya și cei doi copii ai săi sunt „deosebit de vulnerabili”. Aceștia trebuie să beneficieze de o securitate sporită în Marea Britanie.

„Există un risc clar și continuu pentru acești copii, care este aproape sigur că va persista până când își vor obține independența.”, a declarat judecătorul.

Anul acesta, Înalta Curte din Marea Britanie a decis că șeicul a folosit un program de hack pentru a spiona telefonul prințesei Haya, dar și pe cele ale gărzilor de corp și ale echipei de avocați.

Hotărârea include și dovezi potrivit cărora prințesa a fost șantajată de membrii personalului de securitate din cauza unei aventuri cu unul dintre bodyguarzii ei.

A făcut plăți către patru dintre aceștia, iar banii provin și din conturile bancare ale copiilor. Pentru a rezolva această situație, prințesa a declarat că a vândut bijuterii de peste un milion de lire sterline și că a fost nevoită să vândă mai multe lucruri personale de atunci.

A fugit din Dubai în 2019

Prințesa Haya și copiii ei au fugit din Dubai în 2019. Aceasta a declarat că se teme pentru viața ei după ce s-a descoperit că șeicul le-ar fi răpit pe două dintre fiicele sale, Sheikha Latifa și Sheikha Shamsa, pe care le-ar fi dus înapoi în Dubai împotriva voinței lor.

Șeicul Mohammed a negat acuzațiile, deși Înalta Curte a hotărât, în 2020, că acestea sunt adevărate.

Mai mult, șeicul a publicat o poezie intitulată „Ai trăit, ai murit”, care ar reprezenta o amenințare pentru prințesa Haya după ce a descoperit că avea o aventură cu fostul ei bodyguard. Ea a primit mesaje precum „putem ajunge la tine oriunde”.

Prințesa a primit amenințări și după ce s-a mutat în Marea Britanie. Încearcă să îi protejeze cât mai bine pe copii pentru a nu fi duși înapoi în Dubai.

ADVERTISEMENT