News

În lipsa soțului, condamnat la închisoare și căutat de poliție, Prințesa Lia a cerut ajutorul judecătorilor. Ce au decis magistrații în privința copilului

Ajunsă la 73 de ani, Prințesa Lia este lipsită de sprijinul Prințului Paul, condamnat la închisoare și căutat de autorități pentru executarea pedepsei. Recent, Printesa Lia a apelat la ajutorul magistraților.
19.03.2022 | 17:49
In lipsa sotului condamnat la inchisoare si cautat de politie Printesa Lia a cerut ajutorul judecatorilor Ce au decis magistratii in privinta copilului
În lipsa Prințului Paul, căutat de poliție și condamnat la închisoare, Prințesa Lia a apelat la ajutorul magistraților
ADVERTISEMENT

Acum mai bine de un deceniu, Prințul Paul și Prințesa Lia alcătuiau unul dintre cuplurile mondene de mare efect, cei doi fiind invitați mereu la televiziuni sau evenimente de gală. Și asta deși Casa Regală a României nu i-a recunoscut niciodată drept urmași legali.

În lipsa soțului, dat în urmărire generală, Prințesa Lia a cerut ajutorul judecătorilor

Nu i-a recunoscut Casa Regală, dar i-a recunoscut în schimb statul român, condus pe atunci de Traian Băsescu. Astfel, în 2012, autoritățile din România l-au considerat oficial pe Paul-Philippe de Hohenzollern ca descendent al Regelui Carol, așa că acesta și-a schimbat numele în Prințul Paul al României, la fel cum a procedat și Prințesa Lia.

ADVERTISEMENT

Potrivit variantei oficiale, Prințul Paul a întâlnit-o pe Lia Georgia Triff la o gală UNICEF desfășurată la Londra, cei doi căsătorindu-se  în 1995, la Mănăstirea Cașin, într-o ceremonie cu mare fast, la care au participat mai mulți membri ai Corpului Diplomatic.

La 60 de ani, pe 11 ianuarie 2010, Prințesa Lia l-a născut pe Carol Ferdinand, botezat atunci după numele regilor României. Pentru ca spectacolul să fie complet, nașii micuțului au fost atunci chiar Traian Băsescu și soția sa, Maria.

ADVERTISEMENT

Prințul Paul a fost condamnat în 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare

Pe 17 decembrie 2020, însă, după mai mulți ani în care a fost cercetat penal, Prințul Paul a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, luare și dare de mită, în celebrul dosar Băneasa.

În același dosar a fost condamnat Remus Truică, la 7 ani de închisoare, dar și oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Silberstein. Prejudiciul evaluat de procurori în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa se ridică la 145 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor din rechizitoriu, gruparea infracțională ar fi intrat în posesia a 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale din Băneasa și a 47 de hectare de pădure la Snagov, folosindu-se de mijloace ilicite.

Când polițiștii s-au deplasat la locuința Prințului Paul, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere la închisoare, au găsit-o în incintă doar pe Prințesa Lia, care le-a spus că nu știe unde se află partenerul ei de viață. Neoficial, se pare că acesta s-ar ascunde și astăzi în Portugalia, fiind dat în urmărire generală.

ADVERTISEMENT

Prințesa Lia și fiul ei, Carol Ferdinand, vor sta anul acesta mai mult în Anglia

În încercarea de a părăsi România împreună cu fiul ei, Prințesa Lia a demarat încă de anul trecut o procedură judecătorească destul de complicată, solicitând magistraților să-i permită ei și lui Carol Ferdinand să plece în străinătate fără acordul Prințului Paul, de negăsit.

După ce, inițial, demersul ei a fost respins de judecători, Prințesa Lia a găsit înțelegere, iar magistrații de la Tribunalul Sectorului 2 (anul trecut) și cei de Tribunalul Sectorului 1, în acest an, i-au acceptat cererea, permițându-i să plece în Anglia cu băiatul ei chiar și fără acordul Prințului Paul, informează FANATIK.

”Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată. Suplineşte consimţământul pârâtului pentru deplasarea minorului …, născut la data de …, în Regatul Unit al Marii Britanii, în perioadele 06.01.2022 – 01.04.2022 şi 24.04.2022 – 06.07.2022. Executorie. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Calea de atac se exercită prin depunerea cererii la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti”, asta au hotărât judecătorii de la Tribunalul Sectorului 1.

ADVERTISEMENT
Tags: