News

Prințul Andrew vrea să fie judecat în fața unui juriu. Alți membri ai familiei regale care au mai avut probleme cu legea

Prințul Andrew neagă acuzațiile de abuz sexual și vrea să ajungă în fața unui juriu pentru a fi judecat. Nu este singurul reprezentant al regalității care a avut probleme cu legea.
27.01.2022 | 19:30
Printul Andrew vrea sa fie judecat in fata unui juriu Alti membri ai familiei regale care au mai avut probleme cu legea
ADVERTISEMENT

Prințul Andrew a cerut un proces cu juriu în procesul de abuz sexual al Virginiei Giuffre împotriva lui, dar nu este prima dată când un membru al regalității se confruntă cu proceduri judiciare.

Monarhia britanică se confruntă cu perspectiva ca una dintre personalitățile sale de rang înalt să fie chestionată de profesioniștii din domeniul juridic cu privire la presupusul abuz sexual asupra unui minor într-un tribunal american, acuzații pe care le-a negat.

ADVERTISEMENT

Prințul Andrew vrea să fie judecat în fața unui juriu

„Prințul Andrew cere prin prezenta un proces de juriu pentru toate cauzele de acțiune invocate în plângere”, au scris avocații săi. Ducele de York neagă, de asemenea, că Epstein „a traficat fete către el”, au mai precizat spus avocații.

Aceste declarații au fost depuse ca parte a procedurilor legale în curs de desfășurare în procesul intentat de Giuffre împotriva Ducelui de York la tribunalul federal din Manhattan.

ADVERTISEMENT

Giuffre a susținut de mult timp că Epstein și Ghislaine Maxwell au forțat-o la o întâlnire sexuală cu membrul senior al familiei regale britanice în urmă cu 20 de ani, când ea avea 17 ani.

Virginia Giuffre susține că Andrew s-a implicat în comportamente sexuale nepotrivite cu ea în alte ocazii. Procesul ei din 9 august a citat presupusa agresiune și provocarea intenționată de suferință emoțională.

ADVERTISEMENT

Negațiile lui Andrew au făcut parte din „răspunsul și apărarea” acestuia la plângerea civilă a lui Giuffre împotriva lui.

Depunerea documentelor a venit pe fondul problemelor legale care par a fi tot mai mari pentru prințul britanic.

ADVERTISEMENT

Judecătorul Lewis Kaplan a decis pe 12 ianuarie că procesul lui Giuffre poate continua.

La scurt timp după aceea, o femeie care l-ar fi văzut pe Andrew cu Giuffre la o discotecă din Londra în noaptea în care ar fi abuzat-o a spus că este „dispusă” să depună mărturie.

Alți reprezentanți ai regalității care au mai avut probleme cu legea

Au existat alte câteva ocazii când au fost aduse acuzații împotriva reprezentanților regalității. Iată câteva dintre momentele în care aceștia au avut probleme cu tribunalele.

Prințesa Anne

Alteța sa Regală a devenit primul membru al actualei familii regale care a fost condamnat pentru o infracțiune, atunci când a pledat vinovată pentru o acuzație în temeiul Legii privind câinii periculoși.

Unul dintre câinii ei, un bull terrier englez în vârstă de trei ani, pe nume Dotty, a mușcat doi copii în timp ce se plimbau în Windsor Great Park la 1 aprilie 2002.

Ea a fost amendată cu 500 de lire sterline pentru atac și a fost obligată să plătească despăgubiri de 250 de lire sterline și costuri de 148 de lire sterline de către o instanță din Slough. Judecătorul districtual, Penelope Hewitt, i-a cruțat viața lui Dotty.

Prințesa Anne (din nou)

Prințesa Anne a fost, de asemenea, condamnată pentru depășire a vitezei regulamentare, după ce a recunoscut că și-a condus Bentley-ul cu 148 de kilometri la oră într-o zonă de 70 de kilometri la oră din Gloucestershire.

Prințesa a fost amendată cu 400 de lire sterline, a fost obligată să plătească costuri de 30 de lire sterline și a primit cinci puncte de penalizare pe permisul ei de conducere.

În mărturia ei scrisă adresată instanței de judecată în martie 2001, Prințesa a spus că a crezut că mașinile de poliție care o urmăreau îi furnizează o escortă.

Ea a spus că se îndrepta spre o logodnă oficială când a fost prinsă într-o linie de trafic lent pe autostrada A417, lângă Brockworth.

Regele Carol I

Cu câteva sute de ani în urmă, Carol I a fost judecat în Westminster Hall la 20 ianuarie 1649, după încheierea războiului civil englez.

Regele s-a prezentat în fața judecătorilor săi de patru ori, fiind acuzat de tiranie și trădare. Dezbaterile s-au concentrat în general pe regele care contesta autoritatea curții și dreptul acesteia de a-l judeca.

În cele din urmă, însă, a fost condamnat la moarte pe 26 ianuarie a aceluiași an și decapitat patru zile mai târziu în fața Banqueting House din Whitehall, Londra.

Mary, regina Scoției

În secolul precedent, Mary, Regina Scoției a fost implicată în Complotul Babington – un plan din 1586 de a o asasina pe verișoara ei, Regina Elisabeta I și de a o pune pe Mary pe tronul Angliei.

Ea a fost judecată pentru trădare în fața unei curți de 36 de nobili, unde a negat toate acuzațiile, îndemnându-și judecătorii „să privească la conștiința voastră și să vă amintiți că teatrul lumii întregi este mai larg decât regatul Angliei”.

Deși a susținut că i s-a refuzat posibilitatea de a revizui probele, i s-a refuzat accesul la un consilier juridic și că, în primul rând, nu a fost niciodată supus englez, a fost judecată și condamnată la moarte.

Juan Carlos I

Nu doar monarhia britanică a avut probleme legale de-a lungul anilor.

Fostul rege spaniol Juan Carlos I este subiectul mai multor anchete penale, cea mai recentă fiind lansată în 2020 pentru a stabili orice implicare într-un acord de 6,7 miliarde de euro cu Arabia Saudită.

Ancheta este în legătură cu construcția unei linii feroviare de mare viteză între orașele din Arabia Saudită, Medina și Mecca de către un consorțiu spaniol.

Juan Carlos locuiește în prezent pe insula Zaya Nurai, care se află la o distanță convenabilă de 15 minute cu barca de Emiratele Arabe Unite, dar se pare că urmărește să se întoarcă în patria sa.

ADVERTISEMENT
Tags: