Prinţul Charles i-a invitat pe localnicii din Valea Zălanului la masă în curtea casei sale

Printul Charles se bucura de soare si pajisti inflorite inca din prima zi a vacantei sale in Transilvania. Ajuns duminica seara la resedinta sa din Valea Zalanului, a fost intampinat cu bucurie de...
01.06.2015 | 21:13
Printul Charles ia invitat pe localnicii din Valea Zalanului la masa in curtea casei sale
ADVERTISEMENT

Printul Charles se bucura de soare si pajisti inflorite inca din prima zi a vacantei sale in Transilvania. Ajuns duminica seara la resedinta sa din Valea Zalanului, a fost intampinat cu bucurie de sateni, care l-au invitat la un concurs de cosit.

Imbracati in straie populare, cosasii au fost incantati sa-i arate printului cum folosesc unelte vechi de sute de ani. La final, mostenitorul coroanei britanice i-a invitat la masa in curtea casei sale.

ADVERTISEMENT

Toata suflarea din Valea Zalanului s-a adunat la concursul de cosit, gandit special pentru a-l delecta pe printul Charles. Patru echipe de cosasi s-au aliniat cu emotie la start, pe pajistea din apropierea casei printului Charles.

Startul a fost dat de o pocnitura de bici, care a rasunat puternic printre dealuri. In vreme ce barbatii coseau, femeile imprastiau fanul, asa ca munca in echipa a mers incredibil de repede. Nu doar viteza a contat in fata juriului, alcatuit din print si cativa apropiati, ci si impresia artistica.

ADVERTISEMENT

Cat a durat cositul, mostenitorul coroanei britanice s-a aratat interesat de tehnica taranilor si a studiat uneltele si miscarile fiecarui concurent.

Oamenii au adus cosuri incarcate cu bunatati.

“Am adus paine, slana, branza si ceapa. O sa ii dam printului numai daca munceste. Cine nu munceste nu mananca”, a glumit un localnic.

ADVERTISEMENT

 

Scripcarul satului s-a prezentat si el la datorie, ca sa-i ajute pe cosasi sa scape de emotii si sa lucreze cu voiosie. Inainte de concurs, printul a facut o plimbare prin padure, insotit de vechiul sau prieten, contele Kalnoky, si de biologii care nu se mai satura de studiat florile si pasarile de la noi.

Anul acesta, localnicii i-au pregatit si o surpriza printului Charles: la cativa pasi de casa lui au construit o mica piscina, unde ar putea sa se racoreasca in zilele insorite. Apa minerala de aici face minuni pentru sanatate.

ADVERTISEMENT

In apropiere, oamenii au facut si o mofeta, pentru ca printul sa-si intareasca inima si sistemul circulator. Alteta sa nu a apucat se se bucure de ele, caci are programul incarcat. Marti va merge la Viscri, iar dupa amiaza o are ca oaspete, la Miclosoara, pe principesa Margareta.

Sursă: www.stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT