News

Prinţul Charles: “Transilvania deţine „cheia” pentru salvarea planetei”

Nu de puţine ori Prinţul Charles a vorbit frumos despre ţara noastră. „Iubesc România”, spunea el, în urmă cu aproximativ o lună, în timpul lansării Fundaţiei Prinţul de Wales de la...
05.08.2015 | 19:57
Printul Charles Transilvania detine cheia pentru salvarea planetei

Nu de puţine ori Prinţul Charles a vorbit frumos despre ţara noastră. „Iubesc România”, spunea el, în urmă cu aproximativ o lună, în timpul lansării Fundaţiei Prinţul de Wales de la Viscri. Recent, moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat din nou aprecierea.

Într-un interviu acordat BBC Radio 4 cu privire la exploatarea mediului înconjurător, Prinţul Charles a afirmat că, într-un fel, Transilvania deţine cheia salvării planetei.

Despre această regiune, prinţul în vârstă de 66 de ani a spus că este un loc „unde vedem cu adevărat ce înseamnă sustenabilitatea”. Aici, fiul reginei Elisabeta a II-a a cumpărat şi renovat mai multe proprietăţi, relatează The Mirror.

Vorbind despre biodiversitate şi comunităţile rurale, Prinţul Charles, el însuşi pasionat de agricultură, a spus că „trebuie pusă o valoare economică pe ceea ce natura oferă”.

„Timp de foarte mulţi ani – sute de ani – am lăsat natura în plan secundar şi după ce am exploatat-o, i-am luat totul, nu am pus nimic în loc”, a explicat el. „Şi, cumva, ne imaginăm că suntem separaţi de natură, că ea există altundeva, unde poţi merge să o exploatezi”, a adăugat el.

În acest context, prinţul moştenitor a avertizat că mediul înconjurător trebuie protejat şi conservat pentru generaţiile viitoare, iar că una dintre soluţii stă în puterea micilor agricultori, precum cei transilvăneni.

„Trebuie să existe o abordare integrată”, a afirmat Prinţul Charles. „Crec că micii fermieri, micii proprietari de terenuri sunt extrem de importanţi pentru menţinerea siguranţei hranei. Nu se poate ca totul să fie făcut de corporaţiile uriaşe. Unele dintre ele încearcă, dar cele mai multe nu sunt interesate de biodiversitate sau cultură sau comunităţile rurale. (…) Punerea biodiversităţii în centrul modului de a face agricultură este abosult crucială”, a cochis el.

Sursă: