News

Prințul Charles a fost primit de Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și principesa Margareta. Vizită la centrul de refugiați de la Romexpo. Update

Prințul Charles a ajuns într-o vizită în România. Moștenitorul coroanei britanice a fost primit de Klaus Iohannis și va avea întrevederi cu principesa Margareta.
25.05.2022 | 18:07
Printul Charles a fost primit de Klaus Iohannis Nicolae Ciuca si principesa Margareta Vizita la centrul de refugiati de la Romexpo Update
Printul Charles al Martii Britanii soseste la Palatul Cotroceni, Palatul Elisabeta, centrul pentru refugiati de la Romexpo, in Bucuresti, 25 mai 2022. Inquam Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT
25-05-2022
15:07

Prințul Charles și principesa Margareta s-au întâlnit cu refugiații ucraineni

Prințul Charles se apropie de finalul întâlnirilor stabilite miercuri, la București. După ce s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, moștenitorul coroanei britanice s-a întâlnit cu principesa Margareta, Custodele Coroanei române la Palatul Elisabeta.

La întâlnire a fost prezent și principele Radu. Ulterior, ei s-au deplasat la centrul de refugiaţi de la Romexpo, unde au fost primiți de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

 

25-05-2022
13:21

Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu prințul Charles la guvern

La puțin timp după ce a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, prinţul Charles s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Prințul Charles a fost primit de premierul Nicolae Ciucă
Prințul Charles a fost așteptat de Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Foto: captură YouTube

Mai departe, conform agendei moștenitorului coroanei britanice, Prinţul de Wales se va întâlni miercuri după-amiază cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, dar şi cu principele Radu. Acest eveniment este programat la Palatul Elisabeta.

 

25-05-2022
12:03

Prințul Charles, primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Prințul Charles se află într-o vizită oficială în România. Acesta a fost primit, în jurul orei 15.00, de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Moştenitorul coroanei britanice va avea întrevederi și cu premierul Nicolae Ciucă, iar apoi se va deplasa la Palatul Elisabeta pentru o întâlnire cu Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu.

Prințul Charles vine miercuri în România. Va fi primit la Palatul Elisabeta de către principesa Margareta, iar la Palatul Cotroceni de către șeful statului, Klaus Iohannis.

Prințul Charles va veni miercuri în România

Nu este prima oară când moștenitorul coroanei britanice vizitează România. Din 1998 trece aproape anual prin țara noastră, iar la Palatul Elisabeta a mai fost în anii: 2011, 2016, 2017 şi 2018.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Familia Regală a României efectuează anual vizite în Marea Britanie, la diferite evenimente oficiale.

”Primirea Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, la Palatul Cotroceni. Oportunități de imagine pentru cameramanii și fotografii oficiali, precum și pentru fotoreporterii acreditați

ADVERTISEMENT

Imagini de la primirea Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales, la Palatul Cotroceni vor fi transmise presei prin sistemul unic de transmisiune în direct și pe site-ul Administrației Prezidențiale: https://bit.ly/LIVEPR”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Prințul Charles are proprietăți în România

Prințul Charles deține două proprietăți în România: una în Valea Zălanului, situată în judeţul Covasna și o alta în satul Viscri, din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Casa de la Viscri este, totodată, și sediul Fundaţiei Prinţul de Wales. Aici este deschis un Centru de Pregătire de care se bucură ucenici, studenți, arhitecți și meșteri artizani.

Prințul Charles, despre România: ”Un colț deosebit al Europei”

În 2020, prințul Charles a transmis într-un filmuleț, difuzat în reședința lui Valea Zălanului, că românii ar trebui să-și petreacă vacanțele mai mult în România, pentru a-i descoperi ”bogățiile de necrezut.”

ADVERTISEMENT

”România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun.

O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, a spus Prinţul Charles în film.

ADVERTISEMENT