Stiri sportive

“Prinţul” Cristea a luat cea mai grea DECIZIE din VIAŢĂ

Se lasă de fotbal la doar 30 de ani pentru a-şi construi o carieră în designul vestimentar!...
15.04.2014 | 00:04
Printul Cristea a luat cea mai grea DECIZIE din VIATA

Se lasă de fotbal la doar 30 de ani pentru a-şi construi o carieră în designul vestimentar!

Este un „personaj” chiar de cînd a apărut în fotbalul mare. La 18 ani, conducea Politehnica Iaşi pe drumul spre Liga I. Ajuns aici, a „fulgerat-o” pe Steaua cu un trasor de la 25 de metri, tocmai după ce „roş-albaştrii” se calificaseră în prima ediţie a Ligii Europa. Ajunge la Dinamo unde devine rapid preferatul lui Cristi Borcea datorită talentului său de necontestat. Un „dar” enorm, risipit, însă, precum nisipul din clepsidră, uşor-uşor, dar inexorabil…

„Luminat” de un refuz
În noiembrie trecut, cel supranumit de prieteni „Prinţul” pentru o relaţie de tinereţe cu o apropiată a dinastiei Sturdza, a împlinit 30 de ani. Cam din acea perioadă a şi uitat cum este să păşeşti pe un gazon în timpul unui meci de fotbal. În iarnă, cariera lui Adrian Cristea a avut ultima zbatere, atunci cînd a primit o ofertă din Israel, de la Maccabi Petah Tivka, dar Steaua nu a vrut să îi dea drumul. A fost momentul care se pare că l-a „luminat” pe mijlocaş în privinţa viitorului.

Designer de lux, produse exclusiviste
În timp ce relaţia sa cu fotbalul îşi dădea ultimele suflări şi în viaţa personală domnea un haos al cărei cauze poartă un singur nume, Bianca Drăguşanu, „Prinţul” a început să investească în industria vestimentară. A strîns o echipă de designeri care au colaborat cu mari branduri din lume, precum Armani sau Dior, a impus standarde dintre cele mai înalte şi a „driblat-o” pe un alt drum. „O să mă implic personal în toate proiectele, chiar dacă nu am o şcoală în domeniu. Cred că mă voi descurca”, spunea Cristea la acea vreme.

1467316_556435914433122_300858767_n

Showroom chiar lîngă casa lui Reghe
Între timp, ambiţiile sale în acest domeniu au crescut. La finalul lunii îşi va deschide şi primul showroom pentru creaţiile care poartă marca atelierului său. Amplasamentul acestuia este însă unul surpriză: în buricul Bucureştiului, în preajma Pieţii Romane, chiar lîngă vila unde locuiesc Anamaria Prodan, actualul său agent, şi Laurenţiu Reghecampf, antrenorul său. Pe lîngă banii scoşi din buzunar pentru locaţie, Cristea a investit enorm şi în materialele din care se vor naşte costumele şi cămăşile pe care designerii săi le desenează, lucru pentru care se şi laudă.

Adi Cristea 1_00000

„Preţurile articolelor pe care le vom scoate către vînzare pot ajunge şi la cîteva mii de euro de costum, dar asta pentru că vom folosi şi materiale extrem de rare. Avem unul din care anual, în toată lumea, se fac doar o mie de piese. Şi nu pentru că e prea scump, că nu ar fi asta problema, ci pentru că nu se găseşte în cantităţi mai mari. Nu se poate produce mai mult!”, explica „Prinţul” în urmă cu cîteva zile. Astfel, creaţiile atelierului său vor ajunge să coste de la cîteva sute de euro pînă la cel puţin 2.000 de euro pentru un costum, preţuri destul de mari pentru creatorii autohtoni.

La vară se retrage
Nonconformist cum ne-a obişnuit, mijlocaşul de creaţie al Stelei a luat deja probabil cea mai importantă decizie în privinţa viitorului său. La vară, cînd actualul sezon al Ligii 1 se va sfîrşi, „Prinţul” se lasă. Şi-a anunţat deja prietenii despre hotărîrea luată, iar pînă în iunie o va oficializa. „Vreau să mă concentrez pe proiectele pe care le am acum, în fotbal nu mai am cum să obţin mai mult decît am făcut-o pînă acum. Nu mai am tragere de inimă să o iau iar de la capăt, cine ştie pe unde. Mai bine fac un lucru, dar bine. Mi-am ales noul drum în viaţă şi o să mă ţin de el”, este discursul încă fotbalistului Adrian Cristea.

Se antrenează part-time
Legătura lui cu fotbalul a devenit, oricum, din ce în ce mai fragilă în ultimele luni. După ce Steaua i-a blocat transferul în iarnă, iar Gigi Becali a refuzat să îi achite prima pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, cifrată la 100.000 de euro, Cristea s-a resemnat. A început să se antreneze tot mai rar, iar în prezent nu este văzut în Ghencea decît de două ori pe săptămînă, cînd se antrenează la sala de forţă.

Adi Cristea 3

9 selecţii a strîns Cristea la echipa naţională, pentru care a şi jucat la turneul final al Euro 2008
6 echipe a bifat Cristea în întreaga carieră: Poli Iaşi, Dinamo, „U” Cluj, Petrolul, Standard Liege şi Steaua
161 de meciuri a jucat „Prinţul” pentru Dinamo în campionat, cele mai multe la aceeaşi echipă, timp în care a marcat de 27 de ori
12 meciuri şi un gol a strîns mijlocaşul la Steaua în acest sezon

„Adrian Cristea este cel mai mare mijlocaş din România. Joacă şi pe stînga, şi în centru, şi pe dreapta, dă cu ambele picioare la fel de bine”
Cristi Borcea în august 2013, odată cu transferul la Steaua

„Adrian e foarte bun, dar are o singură problemă: iese cu tricoul uscat şi după antrenamente, şi după meciuri”
Gigi Becali, în septembrie 2012

„Cristea este o imensă decepţie, îl cunoşteam foarte bine. |l adusesem la Standard pentru fazele fixe, dar nu a intrat deloc în ritmul echipei”
Mircea Rednic, în mai 2013

 

Tags: